Huurverlaging of huurbevriezing

Misschien kunt u huurverlaging krijgen of komt u in aanmerking voor huurbevriezing. Dat is afhankelijk van uw inkomen en uw huur. Bekijk hier een informatie kaart om te zien of u ervoor in aanmerking komt. U kunt ook checken of u in aanmerking komt door hieronder te klikken op 'Huurverlaging of huurbevriezing aanvragen'.

Als u in aanmerking komt, dan moet u een aantal documenten inleveren. Dit geldt voor alle personen van 18 jaar of ouder die in de woning wonen:

  • Informatie over uw inkomen van de afgelopen 6 maanden. Dat gaat gemakkelijk door een verzekeringsbericht van het UWV op te vragen waarop uw loon en/of uitkering staat van de afgelopen 6 maanden. Met een DigiD kunt u dit overzicht opvragen op MijnUWV. Bent u met pensioen? Stuur ons dan uw pensioenoverzicht toe;
  • Namen en geboortedata van alle personen die op uw adres wonen;
  • Indien van toepassing: overlijdensakte als iemand in het huishouden is overleden.

Via de 'Huurverlaging of huurbevriezing aanvragen' knop hieronder kunt u deze documenten makkelijk en snel uploaden tijdens uw aanvraag.
Stuurt u de documenten liever per mail of per post naar ons toe? Dat mag natuurlijk ook. U kunt ons mailen op info@rijswijkwonen.nl.
Per post bereikt u ons via:
Rijswijk Wonen
Postbus 195
2280 AD Rijswijk