Verdachte situatie?

Bent u getuige van een verdachte situatie? Ziet u verdacht gedrag of een strafbaar feit gebeuren? Kom in actie.

Verdachte situatie - politie

Een melding maakt u zowel via telefoonnummer (0900) 8844 als aan de balie van een politiebureau (Sir Winston Churchilllaan 271 in Rijswijk). U kunt ook een melding maken via de agent op straat en het politie meldformulier. Liever anoniem blijven? Gebruik dan Meld Misdaad Anoniem online.

Bij spoed: bel 112

Bel 112 bij spoed of heterdaad situaties. Bel 112 als hulp bij direct levensbedreigende situaties nodig is. Wanneer u verdacht gedrag signaleert of getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld na een verkeersongeluk, bij brand of wanneer iemand inbreekt. Dan telt elke seconde.

Met wie kan ik bellen?
 • 112 (spoed of heterdaad)
 • (0900) 8844 (geen spoed, wel politie)
 • (0800) 6070 (opsporingstiplijn)
 • (0800) 8112 (teksttelefoon: 112 voor doven en slechthorenden)
 • (0900) 1844 (teksttelefoon: (0900-8844 voor doven en slechthorenden)
 • 0031 343 57 8844 (0900-8844 vanuit het buitenland)
 • (0800) 7000 (Meld Misdaad Anoniem)
 • 144 (meldnummer voor dieren in nood)

Bron: www.politie.nl

Woonfraude

U moet, als huurder, zelf in uw huurwoning wonen. U mag de huurwoning niet verhuren via Airnbnb of doorverhuren aan iemand anders. Ook niet voor een korte periode. Ook mag u de woning niet gebruiken voor illegale praktijken als een wietplantage of bordeel. Dit noemen wij woonfraude.

Is er sprake van woonfraude?
Dan kunnen wij een boete opleggen of zelfs de huurovereenkomst ontbinden en overgaan tot het ontruimen van de woning.

Woonfraude melden
Voor het oplossen van woonfraude heeft Rijswijk Wonen uw hulp hard nodig.
Heeft u een vermoeden van woonfraude, meld dit dan bij Rijswijk Wonen. Dit kan zowel telefonisch (anoniem) als per e-mail: info@rijswijkwonen.nl

In eerste instantie behandelen wij uw melding altijd strikt vertrouwelijk. Zonder uw toestemming geven wij u naam en adres nooit door aan derden. Voor de bewijslast is het echter wel van belang dat u bereid bent een (schriftelijke) verklaring af te leggen. Die hebben we nodig als we een juridische procedure moeten starten en de zaak voorleggen aan de rechter. In dat geval kunt u niet anoniem blijven.

Hennep

Het is verboden om in of vanuit uw woning activiteiten te verrichten die in strijd zijn met de Opiumwet. Het hebben, kweken, bewerken, drogen of verkopen van hennep (in welke hoeveelheid dan ook) in of vanuit uw woning is niet toegestaan. Daarbij is kweken van hennep gevaarlijk voor de omgeving.

Heeft u een vermoeden van een hennepkwekerij? Meld dit dan bij de politie of bij ons:

 • Politie: (0900) 8844
 • Politie: (0800) 7000 (gratis en anoniem)
 • Rijswijk Wonen: contactgegevens (het mag anoniem)

De politie stelt na een melding een onderzoek in. Als blijkt dat het om een hennepkwekerij gaat, wordt het pand ontruimd. Het huurcontract wordt direct ontbonden. Als de huurder het huurcontract niet zelf schriftelijk opzegt, spannen we een gerechtelijke procedure aan tegen huurder. De kosten van deze rechtszaak zijn voor de huurder.

Bel 112 bij spoed of heterdaad situaties


Bel 112 als hulp bij direct levensbedreigende situaties nodig is. Wanneer u verdacht gedrag signaleert of getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld na een verkeersongeluk, bij brand of wanneer iemand inbreekt.

Politie Rijswijk

Sir Winston Churchilllaan 271
2288 EA Rijswijk

T. (0900) 8844
www.politie.nl
Facebook