Wijkontwikkeling Te Werve

Woningcorporaties Rijswijk Wonen en Vidomes, de gemeente Rijswijk en ontwikkelaar Synchroon investeren de komende jaren in de wijk Te Werve.

De wijk Te Werve wordt stap voor stap verbeterd en vernieuwd. Dit is al zichtbaar in het westelijke deel van de wijk, met onder meer de realisatie van De Drie Hofdames, de aanleg van de natuurspeeltuin, de herinrichting van de Karel Doormanlaan, het verbeteren en vernieuwen van portiekwoningen en de bouw van 48 nieuwe eengezinswoningen en 8 Tiny Houses. Vidomes leverde recent de nieuwbouw op aan de Idenburglaan. Rijswijk Wonen gaat in 2022 224 portiekwoningen verbeteren en verduurzamen. Kortom, in het westelijke deel van te Werve wordt al veel verbeterd en vernieuwd.

Bouwen aan goed wonen
Komende jaren gaan we met name aan de slag in het oostelijke deel van Te Werve. Dit is het gebied tussen de Sir Winston Churchillaan, Generaal Berenschotlaan, Idenburglaan en Van Vollenhovenlaan. De gemeente Rijswijk en Rijswijk Wonen selecteerden Synchroon als woningbouwontwikkelaar om samen met de bewoners en onze partners een plan te maken voor de vernieuwing. Ons doel is om van Te Werve Oost een nog fijnere wijk te maken voor de huidige en toekomstige bewoners.

Gevarieerd aanbod
Onderdeel van de vernieuwing is een gevarieerd woningaanbod van sociale huur, middeldure huur en koopwoningen. De wijk bestaat nu vooral uit verouderde woningen, voornamelijk portiekflats, van Rijswijk Wonen. De komende tijd onderzoekt Rijswijk Wonen welke complexen gerenoveerd kunnen worden of waar sloop en nieuwbouw een betere optie is. De ambitie is daarbij dat zoveel mogelijk bewoners in de wijk kunnen blijven of terug kunnen keren na de vernieuwing.

Meedenken en meepraten
Het maken van de plannen voor de vernieuwing gaat minimaal een aantal jaren duren. Er gaat niet eerder dan in 2024 iets in de wijk veranderen. De plannen maken we graag samen met u: we zijn benieuwd naar úw ideeën voor de wijk. Bewoners ontvingen daarom een uitnodiging om over verschillende onderwerpen met ons in gesprek te gaan over de toekomst van Te Werve. Dit kan door het invullen van de online enquête op www.wonenintewerve.nl.

Heeft u vragen?

Veelgestelde vragen
Heeft u een vraag over de informatie op deze pagina? Kijk eens bij de veelgestelde vragen en antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Stuur een mail naar tewerve@rijswijkwonen.nl en wij beantwoorden uw vraag.

De verbetering en vernieuwing van Te Werve is een samenwerking tussen: