In het nieuwbouwproject Haags Buiten bouwt ABB Bouwgroep voor ons een appartementencomplex met 124 appartementen en 75 parkeerplaatsen. De bouw van het project is in februari 2019 gestart en op 6 november vierden we het hoogste punt.

Samenwerking gemeente Den Haag
In 2016 tekenden we een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Den Haag om de sociale woningvoorraad in Den Haag (met name grenzend aan Rijswijk) de komende 5 jaar met 250 tot 500 woningen uit te breiden. Met de 124 nieuwe appartementen in Haags Buiten geven wij invulling aan onze ambitie om de voorraad sociale huurwoningen te vergroten en we zetten ons volkshuisvestelijk vermogen zo goed mogelijk in. Dit is een belangrijke eerste stap in de uitvoering van de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Den Haag.

Energiezuinige en gasloze twee- en driekamerappartementen
Het complex heeft 17 etages met daarin 74 twee- en 50 driekamerappartementen, die variëren in grootte van ongeveer 48 tot 75 m2. De 124 appartementen zijn gasloos en een warmtepomp zorgt voor verwarmen en koelen. Op het dak liggen zonnepanelen voor de opwekking van energie voor de algemene ruimten.

Over Haags Buiten
Haags Buiten wordt ontwikkeld en gebouwd door ABB Bouwgroep. Het project ligt in Erasmus Veld, een locatie die grenst aan de noord west rand van Rijswijk. Naast de sociale huurappartementen worden in Haags Buiten ook diverse typen koopwoningen gerealiseerd. Kijk voor meer informatie op de website van Haags Buiten.

Verhuur via Woonnet Haaglanden in het voorjaar van 2020
De bouw is in februari 2019 gestart en de appartementen worden naar verwachting eind 2020 opgeleverd. De woningen zijn bestemd voor kleine huishoudens (1 tot 3 personen, afhankelijk van het type woning).
We verhuren de woningen in het voorjaar van 2020 via Woonnet Haaglanden. Om te kunnen reageren, moet u bij Woonnet Haaglanden ingeschreven staan als woningzoekende. Kijk op www.woonnet-haaglanden.nl voor meer informatie over inschrijven en reageren.