Huurverhoging

Rijswijk Wonen verhoogt de huren per 1 juli 2023 met 2,3%. De verhoging geldt niet voor iedereen. Sommige huurders gaan 1% meer betalen. Anderen houden dezelfde huur. En er zijn ook huurders die een eenmalige huurverlaging krijgen. Huurders ontvangen rond 1 mei een brief met hun nieuwe huur.

Huurverhoging
De huur gaat dit jaar met maximaal 2,3% omhoog. Dat is minder dan wettelijk is toegestaan. Er zijn uitzonderingen op deze regel.

U krijgt géén huurverhoging als:
*
Uw woning dit jaar wordt verduurzaamd
* Uw woning wordt gesloopt
* U dit jaar een huurcontract tekent

U krijgt 1% huurverhoging als:
* Uw woning energielabel E, F of G heeft

Rond 1 mei krijgt u een brief met uw nieuwe huurprijs. Deze gaat per 1 juli in. De kale huur wordt voor niemand hoger dan € 808,06. De belastingdienst past automatisch uw huurtoeslag aan.
Huurt u een bedrijfsruimte van ons? Dan wordt u per brief over uw nieuwe huurprijs geïnformeerd.

U kunt bezwaar maken tegen uw jaarlijkse huurverhoging. Dit kunt u doen als u denkt dat de huurverhoging niet juist is. Gebruik hiervoor het bezwaarformulier van de Huurcommissie.

Huurverlaging
Is uw huur hoger dan € 575,03? En heeft u een bescheiden inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een eenmalige huurverlaging. Kijk in onderstaand lijstje of uw inkomen aan de eisen voldoet.

Eenpersoonshuishoudens tot AOW-leeftijd: € 23.250 per jaar
Eenpersoonshuishoudens vanaf AOW-leeftijd: € 24.600 per jaar
Meerpersoonshuishoudens tot AOW-leeftijd: € 30.270 per jaar
Meerpersoonshuishoudens vanaf AOW-leeftijd: € 32.730 per jaar

U hoeft zelf niets te doen om de huurverlaging aan te vragen. Wij krijgen uw inkomensgegevens aangeleverd door de belastingdienst. Heeft u recht op huurverlaging, dan krijgt u van ons rond 1 mei een brief met uw nieuwe huurprijs. Deze gaat dan per 1 juli in. De belastingdienst past automatisch uw huurtoeslag aan.
Heeft u wel een laag inkomen, maar krijgt u geen huurverlaging of huurbevriezing? Het kan zijn dat uw inkomen (nog) niet bij de belastingdienst bekend is. Kijk zelf of u in aanmerking komt voor een huurverlaging of huurbevriezing.

Heeft u vragen?
Wij helpen u graag. Wij zijn bereikbaar op 070 - 33 64 200 van maandag tot en met donderdag van 8.15 uur tot 16.15 uur en op vrijdag van 8.15 tot 12.00 uur.