Aan de Karel Doormanlaan gaan wij 48 nul-op-de-meter eengezinswoningen en 8 tiny houses realiseren.


De woningen
De 48 eengezinswoningen zijn geschikt voor minimaal 3 en maximaal 4 persoonshuishoudens. Elke woning heeft een voor- en achtertuin en een eigen berging. De Tiny Houses zijn geschikt voor 1 en 2-persoonshuishoudens. Alle woningen zijn verhuurd.

Verhuurinformatie: www.rijswijkwonen.nl/deschakel


Duurzaam wonen
De eengezinswoningen worden ‘nul-op-de-meter’. Dat betekent dat de woningen geen gas gebruiken, alleen elektriciteit. De woningen wekken gemiddeld net zoveel energie op als ze gebruiken, onder meer door zonnepanelen op het dak. Hiermee geven we invulling aan onze ambitie dat al onze woningen voor 2050 gasloos zijn. De Tiny Houses zijn energie neutraal.

Omgeving
De uitgangspunten voor het groen in de nieuwe buurt zijn hetzelfde als voor de herinrichting van de Karel Doormanlaan. De buurt is en blijft groen. De nieuwe bewoners gaan in de openbare ruimte parkeren. Rondom de woningen worden extra parkeerplaatsen aangelegd. Hiermee voldoen we aan de parkeernorm van de gemeente Rijswijk.

Werkzaamheden
In week 18 zijn we gestart met het plaatsen van de eerste bouwdelen. Komende weken verrijzen alle 48 eengezinswoningen. In oktober worden de tiny houses geplaatst.

Nieuwsbrief voor omwonenden
De mensen die rondom het bouwterrein wonen, houden we op de hoogte via mailings die we huis aan huis verspreiden. Hier vindt u de nieuwsbrieven die we tot nu toe verspreid hebben:

#10 - september 2021
#9 - juli 2021
#8 - juni 2021
#7 - april 2021 (2)
#6 - april 2021 (1)
#5 - maart 2021
#4 - januari 2021
#3 - november 2020
#2 - augustus 2020
#1 - juni 2020

Timelapse
Vanaf het dak van de hoogbouwflat maken wij video-opnames van de bouw. Hiervan maken we een filmpje waarin het totale bouwproces in enkele minuten te zien is.

De bouw gaat razendsnel