100 jaar Rijswijk Wonen

Woningcorporatie Rijswijk Wonen bestond op 16 oktober precies 100 jaar! Al een eeuw hebben we een spilfunctie in de lokale volkshuisvesting. Dat doen we met hart en ziel, want wij vinden dat iedereen recht heeft op een betaalbare woning. Om dit jubileum te vieren, organiseerden we diverse activiteiten.

Bloemen

Op 15 en 16 oktober bezorgden wij bij een aantal huurders van Rijswijk Wonen een mooie bos bloemen. Bij wie? Dat heeft u bepaald! Wij vroegen u 'welke huurder van Rijswijk Wonen volgens u een bloemetje verdient'. We kregen hartverwarmende reacties! Uit alle inzendingen hebben wij 30 huurders geselecteerd. Zij ontvingen op 15 of 16 oktober een bloemetje, omdat zij het volgens u verdienen!

Klusdag

Op zaterdag 12 oktober was het de Landelijke dag van het Huren. Woningcorporaties door heel het land organiseerden allerlei activiteiten. Wij wilden graag meedoen en vroegen onze huurders om klussen. Helaas ontvingen we geen klussen die aan de voorwaarden voldeden. Wij moesten helaas besluiten om de Klusdag te annuleren.

Kleurplaat

We daagden kids tussen de 0 en 12 jaar oud en uit om de mooiste kleurplaat te maken. We kregen prachtige kunstwerken binnen. Op 16 oktober bezorgden we een cadeautje bij de kunstenaars thuis.

Ieder 100ste account belonen we!

Op onze website kunnen onze huurders zelf 24/7 allerlei zaken regelen. Het enige wat u hoeft te doen is een account aanmaken. Omdat we 100 jaar bestaan belonen we ieder 100ste aangemaakte account met een aardigheidje. Bent u een van de gelukkigen? Dan vindt u het aardigheidje vanzelf in uw brievenbus. De huurder die het 1.000ste account aanmaakt, zetten we extra in het zonnetje! (Heeft u al een account aangemaakt? Prima, dan doet u al mee!)

Stakeholderbijeenkomst

Om het jubileum met onze relaties te vieren, trakteren wij hen op 10 december op een Masterclass ‘Tribal Connections’. De uitnodigingen zijn verstuurd!

Rijswijk als tribe
Heeft u uw organisatie of de stad Rijswijk weleens als een ‘tribe’ bekeken? Een
netwerk is een levend geheel, met dorpspleinen en raadhuizen (vergaderzalen) en
steegjes en kroegjes waar de echte gesprekken plaatsvinden (koffiehoek en
lunchtafel). Met chiefs (leiders en programmamanagers), elders (toezichthouders en
politiek), jagers (de creatieve innovators), magiërs (IT, HR, verandermanagers,
consultants) en verzamelaars (de fee earners). Hoe smeed je een verzameling
individuen of partijen tot een hechte tribe met een gedeelde passie en gezamenlijk
vuur? Hoe kan het gebouwd, bezield en verstevigd worden?

Reis om de wereld
Corporate antropoloog Dr. Daniëlle Braun neemt ons op 10 december mee de
wereld rond om te ontdekken hoe mensen dat doen: tribes bouwen en
relatienetwerken opbouwen. Via de Haka, Indiase bruiloften en Japanse Sake
belanden we bij Rijswijk als 'tribe'. We gaan anders kijken, meer zien. En wie weet
bouwen die middag samen nieuwe totems, maken we onderlinge relaties weer
springlevend en steken we het gemeenschappelijk vuur aan!

Onze geschiedenis


Hoe het allemaal begon
Rijswijk Wonen is in 2001 ontstaan uit een fusie tussen woningbouwverenigingen Arbeidersbelang en St. Bonifacius. Beide verenigingen werden in 1919 opgericht en hadden dezelfde missie: zorgen voor goede en betaalbare huisvesting voor arbeiders. De huisvesting voor arbeiders was al jaren zeer slecht.

De eerste betaalbare huurwoningen
Het duurde nog een aantal jaren na de oprichting van de corporaties voor de eerste nieuwbouwprojecten gerealiseerd werden. Het bleek lastig om een lening en grond te krijgen. Het eerste project van Arbeidersbelang werd uiteindelijk in 1922 gerealiseerd; 93 woningen aan de Rembrandtkade en omgeving. St. Bonifacius realiseerde in 1921 36 woningen op een terrein nabij de Van Vredenburchweg. Inmiddels beheert Rijswijk Wonen bijna 6.200 huurwoningen en heeft ambitieuze plannen om de voorraad nog verder uit te breiden, want er is nog steeds een groot gebrek aan betaalbare huurwoningen!

Werken aan wonen doen we samen
We werken samen met onze huurders, de gemeente Rijswijk, een groot aantal maatschappelijke organisaties en collega-corporaties. Zo hebben we over ons beleid nauw contact met de Bewonersvereniging Rijswijk, met de gemeente Rijswijk maken we lokale prestatieafspraken op allerlei beleidsterreinen en we sluiten zorg-woonovereenkomsten af met zorginstellingen.