< 1/ >

Steenvoorde Noord

Prinses Irenelaan

Strijplaan / Korte Dreef

“Steenvoorde Noord”

A032439.jpg

“Steenvoorde Noord”

Steenvoorde Noord.jpg

“Steenvoorde Noord”

A032409.jpg

“Steenvoorde Noord”

A032481uitsnede.jpg

“Steenvoorde Noord”

A032566.jpg

Steenvoorde Noord

Beschrijving van de wijk
Steenvoorde Noord bestaat uit twee deelbuurten: de Ministerbuurt en de Strijp. Deze buurten hebben elk hun eigen karakter en worden daarom apart beschreven. 

Ministerbuurt
In de Ministerbuurt kan met rustig wonen tussen het groen met alle voorzieningen binnen handbereik. De wijk heeft ruimte, veel groene plekken, winkels, scholen en sportvoorzieningen. Het winkelcentrum 'In de Bogaard' ligt naast de wijk. Kortom: een gouden combinatie van rustig wonen en van alle gemakken voorzien.

In de Ministerbuurt wonen mensen graag sámen in de wijk. Buren leven in harmonie naast elkaar en iedereen draagt een steentje bij aan de woonomgeving, bijvoorbeeld door het schoonhouden van het portiek en de straat. Er is ruimte voor een praatje met elkaar, op straat of tijdens de dagelijkse boodschap in het winkelcentrum, maar men is ook gesteld op de eigen rust en privacy. In de Ministerbuurt staan zowel portiekwoningen als eengezinswoningen voor mensen met allerlei inkomens.

De Strijp
In de Strijp is het rustig en comfortabel wonen. In vergelijking met de Ministerbuurt zijn de voorzieningen in de buurt iets verder weg. Dit maakt De Strijp een rustige woonwijk, waar bewoners elkaar kennen, maar ook gesteld zijn op hun eigen rust en privacy. De Strijp bestaat voor het grootste deel uit eengezinswoningen uit de jaren negentig. Aangevuld met enkele appartementen voor onder andere senioren.
Steenvoorde Noord in beeld
Wijkinformatie
  • Aantal inwoners 8.224
  • Aantal woningen 3.646
  • Aantal woningen RW 875
Activiteiten & projecten in Rijswijk 1 t/m 4 van 8 >

Nieuwbouw Haags Buiten

Architect: Kampman Architecten
Aantal woningen: 124
Bekijk project

Vervangen gashaarden en geisers door HR combiketels

Aantal woningen: 678
Bekijk project

Nieuwbouw RijswijkBuiten

Aantal woningen: 26
Bekijk project

Nieuwbouw Benedictus

Aantal woningen: 99
Bekijk project