< 1/ >

Oud Rijswijk

Herenstraat / Kerklaan

Rembrandtkade / Lindelaan

“Oud Rijswijk”

A033717uitsnede.jpg

“Oud Rijswijk”

A033744uitsnede.jpg

“Oud Rijswijk”

D208751uitsnede.jpg

“Oud Rijswijk”

A034751uitsnede.jpg

“Oud Rijswijk”

D207999uitsnede.jpg

Oud Rijswijk

Beschrijving van de wijk
Oud Rijswijk is met haar historische karakter, kleinschalige buurtjes en gezellige straatjes gewoon een dorpje in de stad.

Mensen, sfeer en karakter
Het is er gezellig en knus. Op straat zijn spelende kinderen, winkelend publiek en buren die met elkaar een praatje maken. Wat de mensen bindt, is dat men trots is op de eigen woning en de buurt.

Woningaanbod
De huizen zijn klein, maar karakteristiek. Het woningaanbod is gevarieerd en bestaat uit kleine eengezinswoningen, portiekwoningen, galerijwoningen en maisonnettewoningen. Ook liggen er in het hart van de wijk een aantal wooncomplexen voor senioren eventueel met zorg, zoals Onderwatershof en Beukenheim. Het is een populaire wijk waar iedereen graag woont.

Voorzieningen
De wijk is gezellig met zijn vele winkeltjes en kleine boetiekjes en biedt volop voorzieningen, zowel commercieel als maatschappelijk. Denk hierbij aan de winkels in de Herenstraat, restaurants, zorginstellingen, speeltuinen en scholen. De wijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt gunstig ten opzichte van diverse uitvalswegen.

Wijkcommissie
In Oud Rijswijk is een wijkcommissie actief. De leden van wijkcommissie overleggen een paar keer per jaar met elkaar en met Rijswijk Wonen over zaken die in de wijk spelen, Dit zijn onderwerpen zoals: de wijkvisie, het onderhoud van woningen, het onderhoud van het groen, de servicekosten die u naast de huurprijs maandelijks betaalt aan Rijswijk Wonen of over leuke ideeën voor de wijk. Soms ook over minder leuke dingen die er gebeuren. De wijkcommissie en Rijswijk Wonen bedenken met elkaar hoe problemen kunnen worden opgelost. De wijkcommissie kan ook gevraagd en ongevraagd advies geven aan Rijswijk Wonen.

Dowload voor meer informatie de flyer van de wijkcommissie Oud Rijswijk. Zie Downloads.

Oud Rijswijk in beeld
Wijkinformatie
  • Aantal inwoners 9.800
  • Aantal woningen 5.324
  • Aantal woningen RW 1.118
Activiteiten & projecten in Rijswijk 1 t/m 4 van 8 >

Nieuwbouw Haags Buiten

Architect: Kampman Architecten
Aantal woningen: 124
Bekijk project

Vervangen gashaarden en geisers door HR combiketels

Aantal woningen: 678
Bekijk project

Nieuwbouw RijswijkBuiten

Aantal woningen: 26
Bekijk project

Nieuwbouw Benedictus

Aantal woningen: 99
Bekijk project