Klik hier om de nieuwsbrief in uw browser te bekijken.
Rijswijk Wonen
november 2018 nieuwsbrief
Rijswijk Wonen
 
In Rijswijk is veel vraag naar passende woningen voor senioren. In deze nieuwsbrief leest u onder andere over de bouw van 99 woningen voor senioren op de Benedictus locatie. Bent u nieuwsgierig welke complexen in Rijswijk nog meer geschikt zijn voor senioren? In het artikel over de Woonbeurs kunt u een overzicht downloaden. Veel leesplezier!
In deze nieuwsbrief
Rijswijk Wonen Nieuwe website Rijswijk Wonen
Rijswijk Wonen Nieuwbouw: 99 appartementen voor senioren
Rijswijk Wonen Woningen voor senioren
Rijswijk Wonen Inloop spreekuur: hulp bij het invullen van formulieren
Rijswijk Wonen Unieke samenwerking huurdersorganisaties
Rijswijk Wonen Mail & win: kaarten Rijswijkse Schouwburg
Rijswijk Wonen
Nieuws
Nieuwe website Rijswijk Wonen

Achter de schermen werken we aan een nieuwe website. Op onze nieuwe website kunt u straks online veel zelf doen en regelen, zoals: 

  • inzien van uw eigen gegevens
  • inzien van uw betalingen en een eventuele achterstand alsnog betalen via iDeal
  • indienen en inplannen van een reparatieverzoek
  • aanvragen van een betalingsregeling
  • opzeggen van de huur.

De nieuwe website is goed te bekijken via uw computer, tablet en smartphone. Hij ziet er fris en overzichtelijk uit, er komt meer informatie op te staan dan op de huidige website en de informatie wordt beter vindbaar.

Onze huurders als 'fotomodel'
Voor de nieuwe website hebben we foto’s gemaakt van onze huurders. Zij reageerden op een eerdere oproep in deze nieuwsbrief. De fotoshoots zijn geweest en we zijn ontzettend blij met de foto’s! We kunnen niet wachten om ze te laten zien.

Kortom een hele verbetering! De website staat, naar verwachting, in februari online. We houden u op de hoogte.


Naar boven
Rijswijk Wonen
Nieuwbouw: 99 appartementen voor senioren

Op de locatie ‘Benedictus’ in Rijswijk gaan wij een woonproject realiseren met 99 huurappartementen voor senioren (55 jaar en ouder). We hopen in het voorjaar van 2019 te kunnen starten met de bouw. Oplevering van de woningen volgt dan in 2020.

Twee- en driekamer appartementen
De woningen variëren in grootte tussen de 60 en 70m², beschikken over een eigen balkon, zijn gasloos en voorzien van een warmtepomp voor verwarmen en koelen. Op het dak zorgen zonnepanelen voor de opwekking van energie. Daarnaast is er voldoende ruimte voor het parkeren van scootmobielen.

Gasloos bouwen
Oorspronkelijk zou het traditioneel gebouwd worden maar dat plan hebben we halverwege aangepast. Nu gaat het project geheel gasloos gerealiseerd worden. Dat past precies in de opgave waar we als woningcorporatie voor staan: duurzaam wonen.

Doorstroming
Met dit complex kunnen we 99 huishoudens aan een mooie nieuwe woning helpen. Doordat hun huidige woning dan vrij komt ontstaat een enorme impuls voor de doorstroom binnen Rijswijk. Zo profiteren alle bevolkingsgroepen van dit project.

Verhuur
De woningen worden te zijner tijd te huur aangeboden via Woonnet Haaglanden. Om dan te kunnen reageren, moet u bij Woonnet Haaglanden ingeschreven staan als woningzoekende. Ook moet u voldoen aan bepaalde eisen. Houd onze website www.rijswijkwonen.nl in de gaten voor meer informatie over het project en de verhuur. 


Naar boven
Rijswijk Wonen
Woningen voor senioren

De Senioren Woonbeurs op zaterdag 13 oktober was een succes. Rijswijk Wonen was ook aanwezig op de beurs. Een groot aantal Rijswijkse ouderen liet zich informeren over allerlei thema’s op het gebied van wonen. Het is voor iedereen die een dagje ouder wordt, heel belangrijk om daar goed over na te denken.

Ondanks het mooie weer waren veel mensen op de beurs afgekomen. Mensen konden terecht voor informatie over het zoeken naar een sociale huurwoning voor ouderen en men kon zich inschrijven voor speeddates. 
Er was veel vraag naar de nieuwbouwappartementen voor senioren op de Benedictuslocatie en naar huurwoningen voor lage en midden inkomens.

Welke woningen in Rijswijk zijn geschikt voor ouderen?
Bent u ook nieuwsgierig welke woningen in Rijswijk geschikt zijn voor ouderen? Onder dit bericht kunt u de flyer met meer informatie en een overzicht van onze ouderencomplexen downloaden.

Heeft u nog vragen?
Neem dan contact op met ons Klantcontactcentrum via info@rijswijkwonen.nl of bel ons op (070) 33 64 200.


Naar boven
Rijswijk Wonen
Inloop spreekuur: hulp bij het invullen van formulieren

Heeft u moeite met het invullen van (digitale) formulieren of heeft u er vragen over? Dan kunt u bij Welzijn Rijswijk terecht. Deze organisatie heeft twee inloop spreekuren formulierenhulp. Daar krijgt u hulp bij onder andere de aanvraag van uitkeringen, zoals huurtoeslag, zorgtoeslag, bijzondere bijstand, (collectieve) zorgverzekering, ooievaarspas, kwijtschelding (gemeentelijke) belastingen, schoolspullenpas, computerregeling, individuele inkomenstoeslag, tegemoetkoming schoolreis en werkweek.

Wanneer is het inloop spreekuur?
Voor hulp kunt u terecht op maandagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur, en op maandagavond van 18.30 tot 20.00 uur. Een afspraak maken hoeft niet.  U kunt binnen genoemde tijden zo binnenlopen bij het Wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1, 2286 BA Rijswijk.

Het invullen van zowel papieren formulieren als digitale formulieren kan vaak erg lastig zijn. Mocht dit zo zijn, aarzel dan niet om een beroep op ons te doen. Wij helpen u graag en samen komen we er altijd uit.

Neem uw Digi-D inlogcodes mee naar het spreekuur
Als u een aanvraag digitaal (op de computer) moet doen – bijvoorbeeld huurtoeslag – kan dit alleen als u een Digi-D heeft. Vergeet dan niet bij uw bezoek de inlogcodes hiervan mee te nemen. Wij zien uit naar uw komst.

 


Naar boven
Rijswijk Wonen
Unieke samenwerking huurdersorganisaties

Op 18 oktober is door 14 huurdersorganisaties de intentieovereenkomst tot samenwerking in de regio Haaglanden ondertekend. De Bewonersvereniging Rijswijk (BVR) is een van de partijen. Hierna vormen zij officieel de Samenwerkende Huurdersorganisaties Haaglanden (SHH). De SHH vertegenwoordigt meer dan 75% van de huurders van de corporaties in Haaglanden en tevens de woningzoekenden. Deze regionale samenwerking tussen huurdersorganisaties is uniek in Nederland.

Wat doen de Samenwerkende Huurdersorganisaties Haaglanden?
De SHH is een samenwerkingsverband tussen 14 huurdersorganisaties in de regio Haaglanden. De SHH richt zich op regionale onderwerpen, zoals regionale prestatieafspraken en de huisvestingsverordening. De huurdersorganisaties vinden het van belang om zich te verenigen om samenwerking met andere partijen zoals de Sociale Verhuurders Haaglanden (de vereniging van woningcorporaties) en de Bestuurlijke Tafel Wonen (de samenwerking van de negen gemeenten) mogelijk te maken. Op deze manier zijn zij in staat als één partij en als een volwaardige belangenbehartiger van de huurders en de woningzoekenden in de regio Haaglanden op te treden.

Er is een uitgebreide lijst aan onderwerpen waarmee de SHH zich gaat bezig houden. Momenteel zit de SHH aan tafel bij de discussies over de regionale prestatieafspraken en de huisvestingsverordening die per 1 juli 2019 in de negen gemeenten opnieuw wordt vastgesteld.


Naar boven
Rijswijk Wonen
Mail & win: kaarten Rijswijkse Schouwburg

Namens de Rijswijkse Schouwburg mogen we weer vrijkaarten verloten! U kunt twee vrijkaarten winnen voor de volgende voorstellingen:

SJAAK BRAL, Vaarwel 2018, vrijdag 14 december, 20.00 uur
Wat een jaar. De Nederlander wordt geteisterd. Door een maalstroom van nieuws, echt of onecht. Door een instabiel levensgevoel waarbij dat van de Groningers verbleekt. De wereld is in rep – maar wie neemt het roer?

THE AFRICAN MAMAS, Christmas Under African Skies, zaterdag 15 december, 20.00 uur
In de koude en donkere dagen van december brengen The African Mamas kleur en warmte naar het theater met een wel heel bijzondere kerstspecial. Een muzikaal programma met prachtige Afrikaanse traditionals, ontroerende a capella liederen, swingende gospel en natuurlijk ook de bekende internationale kerstnummers.

DE RATTENVANGER (6+), Ida van Dril en Michiel Schreuders, woensdag 19 december, 14.30 uur
Aan de rand van Hamelen woont Luca. Van afgedankt afval maakt hij de mooiste dingen. Als er maar muziek uit komt. Van oud ijzer maakt hij een magische fluit. Zodra hij daarop speelt verzamelen alle ratten zich om te luisteren.

Twee kaarten winnen?
Stuur dan vóór 3 december een e-mail met uw naam, adres en telefoonnummer en uw favoriete voorstelling naar nieuwsbrief@rijswijkwonen.nl. Vermeld als onderwerp "mail & win". Meer weten over het programma van de Rijswijkse Schouwburg? Bezoek dan de website van de Rijswijkse Schouwburg.


Naar boven
Rijswijk Wonen
Rijswijk Wonen www.rijswijkwonen.nl T: (070) 33 64 200 Rijswijk Wonen Rijswijk Wonen