Klik hier om de nieuwsbrief in uw browser te bekijken.
Rijswijk Wonen
september 2018 nieuwsbrief
Rijswijk Wonen
 
Veel gemak voor onze klanten, dus voor u! Dat is het doel van onze nieuwe website waar wij achter de schermen al druk mee bezig zijn. Vanaf december kunt u daar veel zaken zelf online regelen wanneer u dat uitkomt. Voor de nieuwe website zoeken we 'fotomodellen' .... iets voor u?
In deze nieuwsbrief
Rijswijk Wonen Wordt u het nieuwe gezicht van Rijswijk Wonen?
Rijswijk Wonen 13 oktober: Woonbeurs voor senioren in Rijswijk
Rijswijk Wonen Resultaten EnergieTest en donatie Weggeefwinkel
Rijswijk Wonen Bericht van de Bewonersvereniging Rijswijk: fontein Rembrandtkade
Rijswijk Wonen Mail & win: kaarten Rijswijkse Schouwburg
Rijswijk Wonen
Nieuws
Wordt u het nieuwe gezicht van Rijswijk Wonen?

Binnenkort gaat onze fotograaf op pad om foto’s te maken voor onze nieuwe website, die in december online gaat. Hiervoor zoeken wij nog enthousiaste huurders.

Voor onze website, en ook voor ander promotiemateriaal zoals brochures, nieuwsbrieven en dergelijke, gebruiken we graag foto's van onze eigen huurders. Hiervoor zijn wij op zoek naar alle soorten ‘modellen’: van jong tot oud. Iedereen die thuis gefotografeerd wil worden kan zich hiervoor aanmelden. 

Meld u aan!
Lijkt het u leuk om mee te doen aan een fotoshoot en te werken met een professionele fotograaf? Meld u dan aan. Als u geselecteerd wordt, ontvangt u de mooiste foto’s van ons digitaal. En u krijgt een VVV-bon van € 50. Wij ontvangen graag uw enthousiaste reactie (met daarin uw leeftijd, adres en familiesamenstelling) vóór 17 september op info@rijswijkwonen.nl


Naar boven
Rijswijk Wonen
13 oktober: Woonbeurs voor senioren in Rijswijk

Na het succes van vorig jaar is er dit jaar op zaterdag 13 oktober weer een ‘Woonbeurs voor senioren’. Alle senioren in Rijswijk, en ook hun kinderen, mantelzorgers en andere geïnteresseerden, kunnen hier terecht voor informatie over alles wat met wonen te maken heeft.

Als u een dagje ouder wordt is het belangrijk om alvast na te denken over het wonen in de (nabije) toekomst. Kunt u in uw huidige woning blijven wonen en wat is daar eventueel voor nodig? Of is het beter dat u gaat verhuizen naar een woning geschikt voor ouderen? Vaak geen eenvoudige keuze, want er komt veel bij kijken. Daarom is het belangrijk om u daarover goed te laten informeren.

U bent van harte welkom op de Woonbeurs op zaterdag 13 oktober van 10.00 tot 15.00 uur in Wijkcentrum Stervoorde , Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. Meer informatie over het programma kunt u eind september vinden op www.rijswijk.nl of op onze website www.rijswijkwonen.nl.


Naar boven
Rijswijk Wonen
Resultaten EnergieTest en donatie Weggeefwinkel

In samenwerking met de Bewonersvereniging Rijswijk hebben adviseurs van energieleverancier WoonEnergie eind 2017 EnergieTesten afgenomen bij huurders om te besparen op het energieverbruik. Inmiddels zijn de resultaten hiervan bekend en heeft WoonEnergie 365 spaarlampen gedoneerd aan de Weggeefwinkel in Rijswijk.

Energielasten verlagen
De Bewonersvereniging Rijswijk en WoonEnergie (een energieleverancier speciaal voor huurders) werken al een aantal jaren samen om huurders te helpen bij het verlagen van de energielasten. Voor het eerst konden huurders samen met een adviseur van WoonEnergie een EnergieTest doen. Bij het afnemen van de EnergieTest gaf de adviseur direct nuttige tips waarmee huurders eenvoudig op het energieverbruik kunnen besparen.

Besparingspotentieel
Onder huurders van Rijswijk Wonen werden 364 testen afgenomen. Hieruit bleek dat deze huurders gemiddeld € 327 per jaar kunnen besparen op hun eigen energieverbruik. Dat kan bijvoorbeeld als de thermostaat al een uur voor het naar bed gaan lager wordt gezet, of als er gebruik wordt gemaakt van een waterbesparende douchekop. Ook helpt het om apparaten uit te zetten en niet op standby,  en om meterstanden bij te houden om meer inzicht te krijgen in het energieverbruik.

Weggeefwinkel Rijswijk
Per afgenomen EnergieTest reserveerde WoonEnergie één euro voor een lokaal goed doel. De Bewonersvereniging Rijswijk koos voor de Weggeefwinkel, een initiatief om de situatie van Rijswijkers onder of op het bijstandsniveau te verbeteren. Het energieproject heeft uiteindelijk € 365 opgeleverd, waar 365 spaarlampen voor gekocht zijn. Zo besparen huurders die aan de EnergieTest hebben meegewerkt niet alleen zelf geld, maar hielpen zij ook anderen besparen.


Naar boven
Rijswijk Wonen
Bericht van de Bewonersvereniging Rijswijk: fontein Rembrandtkade

In de nieuwsbrief van maart deden wij een oproep voor vrijwilligers voor incidenteel onderhoud aan de fontein. Een aantal huurders heeft zich inmiddels gemeld, iets waar we ontzettend blij mee zijn!

De muur achter de fontein verkeerde in slechte staat en daarom zijn eerder de leisteenplaten gedemonteerd en tijdelijk opgeslagen. De fontein vraagt om een flinke reparatie- en onderhoudsinvestering. Eerder hebben wij u laten weten dat we in gesprek zijn met het ROC Mondriaan Bouw & Infra. We onderzoeken samen of de leerlingen van de opleiding de fontein en de muur op kunnen knappen.

De huidige stand van zaken
De gesprekken met het ROC Mondriaan zijn nog gaande. De Bewonersvereniging Rijswijk heeft aangeboden om Rijswijk Wonen hierbij te ondersteunen en heeft de regie in het onderzoek. Het is de intentie van alle partijen om de fontein in de oude staat te herstellen.

De Bewonersvereniging Rijswijk verwacht na de zomer een plan te hebben voor de reparatie en het onderhoud van de fontein.

Vrijwilligers
Een aantal mensen heeft zich al gemeld als vrijwilliger voor incidentele werkzaamheden, maar wij blijven op zoek! Het gaat hierbij om zaken als het dichtzetten van de kraan bij vrieskou, het schoonmaken van de pomp en het onkruidvrij houden van het water. Heeft u hiervoor interesse dan kunt u per e-mail contact opnemen met Emmy Meurs, voorzitter van de Bewonersvereniging Rijswijk, via emmymeurs@hotmail.com. U kunt hier ook terecht voor vragen of suggesties over de fontein.


Naar boven
Rijswijk Wonen
Mail & win: kaarten Rijswijkse Schouwburg

Namens de Rijswijkse Schouwburg mogen we weer vrijkaarten verloten! U kunt twee vrijkaarten winnen voor de volgende voorstellingen:

All Stars de musical (try-out), zaterdag 6 oktober, 20.00 uur
Na het overweldigende succes van de film en serie is All Stars nu ook te zien in het theater. All Stars is een absolute must-see voor man en vrouw, jong en oud, aanvaller of verdediger. Een feelgood voorstelling over vriendschap, volwassen worden, eigenwijze vrouwen en vasthouden aan onbezorgde voetbaluurtjes op zondagmorgen. Voor de vrienden van Swift Boys 8 is hun voetbalzondag heilig. Terwijl ze zich voorbereiden op de 500ste wedstrijd is hun wekelijkse potje voetballen ook het moment om hun levens met elkaar door te nemen. En leren ze niet alleen elkaar beter kennen, maar ook dat je samen niet alleen bent.

Iris Hond theaterconcert: Bewogen, vrijdag 12 oktober, 20.00 uur
De eigenzinnige pianiste Iris Hond heeft wereldwijd succes met haar album Dear World. In het theaterconcert Bewogen vertelt ze wat haar heeft geïnspireerd deze unieke plaat te maken. Het is een boeiende en ontroerende vertelling over het leven van een opmerkelijke vrouw, die kracht, hoop en liefde put uit muziek. En dit geldt niet alleen voor haar: Iris is begaan met het lot van minderbedeelden. Ze speelt geregeld voor zieken, psychiatrische patiënten, vluchtelingen, daklozen en gevangenen. Met haar bezielde spel weet ze hen voor even boven hun dagelijks leven uit te tillen.

Judas, een theaterthriller, donderdag 18 oktober, 20.00 uur
Durf jij iemand te verraden als je weet dat het je leven kost? Als het familie is? Je broer? Dertig jaar lang terroriseert crimineel Willem Holleeder zijn familie. Om dit te stoppen verraden zijn zussen Astrid en Sonja hem en leggen belastende verklaringen tegen hem af. Het komt hen duur te staan. Vanuit de gevangenis regelt hun broer hun liquidatie. In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar verhaal op. Als testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. In Judas schetst ze een portret van het gezin waarin ze opgroeit, de dagelijkse angst waarmee ze leven, en hoe ze zich uiteindelijk verzet en haar eigen broer verraadt.

Twee kaarten winnen?
Stuur dan vóór 17 september  een e-mail met uw naam, adres en telefoonnummer en uw favoriete voorstelling naar nieuwsbrief@rijswijkwonen.nl. Vermeld als onderwerp "mail & win". Meer weten over het programma van de Rijswijkse Schouwburg? Bezoek dan de website van de Rijswijkse Schouwburg.


Naar boven
Rijswijk Wonen
Rijswijk Wonen www.rijswijkwonen.nl T: (070) 33 64 200 Rijswijk Wonen Rijswijk Wonen