Vernieuwde website Woonnet-Haaglanden5 september 2017

Vanaf 5 september kunnen woningzoekenden gebruik maken van een nieuw en verbeterd Woonnet-Haaglanden. Een website die helemaal is aangepast aan de wensen van vandaag de dag.

"Het oude Woonnet werkte bijvoorbeeld niet optimaal op de mobiele telefoon”, vertelt projectleider Ruben Henderiks van Woonnet-Haaglanden over de verbeteringen. “Terwijl 60 procent van de woningzoekenden inmiddels Woonnet-Haaglanden op de smartphone bezoekt. We gaan nog meer service bieden.”

Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk
Woningzoekenden zullen volgens Ruben merken dat de nieuwe site onder meer overzichtelijker is, met veel plaatjes en weinig tekst. En veel gebruiksvriendelijker bovendien. Een voorbeeld: voortaan kun je al van tevoren zien op welke plaats je staat bij een woning nadat je hebt gereageerd. Zodat je gelijk kunt inschatten of het wel of niet de moeite waard is om te reageren.

Het vernieuwde Woonnet-Haaglanden is ook persoonlijker gemaakt: je kunt na het inloggen berichten terugvinden over woningaanbiedingen en de (verlenging van de) inschrijving. Je ziet waar je eerder op hebt gereageerd. En documenten zoals je inkomensverklaring zijn makkelijk op te slaan.
De afgelopen tijd hebben woningzoekenden de nieuwe site getest. “Zij waren heel positief”, zegt Ruben. “Bijvoorbeeld over de simpele manier waarop je op de site dingen kunt vinden, zo is het bijvoorbeeld makkelijker om snel een vraag te stellen. Het bedrijf dat de site heeft ontwikkeld, doet voortdurend onderzoek onder gebruikers. Je ziet dat er allemaal echt heel goed over is nagedacht. Het straalt rust uit.”

Dat de site zo praktisch is en goed werkt is volgens Ruben ook niet zo gek: andere regio’s in het land werken al langer met deze site.  “De kinderziektes waren er al uit.” Als woningzoekenden een woning zoeken in grote delen van Noord-Brabant, Limburg of Friesland dan zien ze een vergelijkbare site. De hoop van Woonnet-Haaglanden is dat uit die samenwerking op langere termijn een website ontstaat die voor sociale huurders in Nederland is wat funda.nl  al betekent voor kopers.

Het onderzoek onder gebruikers blijft ook geregeld doorgaan, kondigt Ruben aan. Zodat de makers van Woonnet-Haaglanden voortdurend kunnen blijven inspelen op de behoeften. En de website steeds up to date blijft.

Persbericht: Gemeente Den Haag, Rijswijk Wonen en ABB Bouwgroep ondertekenen de intentieovereenkomst voor de realisatie van 124 sociale huurappartementen in Haags Buiten
8 februari 2018
Op woensdag 7 februari ondertekenden wethouder Joris Wijsmuller van gemeente Den Haag, Jan Putman directeur-bestuurder a.i. van Rijswijk Wonen en Jan Dekker directeur van ABB Bouwgroep, de intentieovereenkomst.
Lees meer

Persbericht: Uitspraak Rechtbank Den Haag na ontslag directeur-bestuurder Zeljka Udovicic door Raad van Commissarissen
7 februari 2018
In de loop van 2017 bleek er sprake te zijn van een verschil van inzicht tussen de RvC enerzijds en de bestuurder anderzijds.
Lees meer

Persbericht: Alternatieve oplossing fontein Rembrandtkade wordt onderzocht
5 februari 2018
De fontein op de hoek van de Rembrandtkade en de Lindelaan in Rijswijk (Z-H) was enige tijd geleden onderwerp van gesprek. De fontein verkeert in slechte staat en vraagt om een flinke reparatie- en onderhoudsinvestering.
Lees meer