Vernieuwde website Woonnet-Haaglanden5 september 2017

Vanaf 5 september kunnen woningzoekenden gebruik maken van een nieuw en verbeterd Woonnet-Haaglanden. Een website die helemaal is aangepast aan de wensen van vandaag de dag.

"Het oude Woonnet werkte bijvoorbeeld niet optimaal op de mobiele telefoon”, vertelt projectleider Ruben Henderiks van Woonnet-Haaglanden over de verbeteringen. “Terwijl 60 procent van de woningzoekenden inmiddels Woonnet-Haaglanden op de smartphone bezoekt. We gaan nog meer service bieden.”

Overzichtelijk en gebruiksvriendelijk
Woningzoekenden zullen volgens Ruben merken dat de nieuwe site onder meer overzichtelijker is, met veel plaatjes en weinig tekst. En veel gebruiksvriendelijker bovendien. Een voorbeeld: voortaan kun je al van tevoren zien op welke plaats je staat bij een woning nadat je hebt gereageerd. Zodat je gelijk kunt inschatten of het wel of niet de moeite waard is om te reageren.

Het vernieuwde Woonnet-Haaglanden is ook persoonlijker gemaakt: je kunt na het inloggen berichten terugvinden over woningaanbiedingen en de (verlenging van de) inschrijving. Je ziet waar je eerder op hebt gereageerd. En documenten zoals je inkomensverklaring zijn makkelijk op te slaan.
De afgelopen tijd hebben woningzoekenden de nieuwe site getest. “Zij waren heel positief”, zegt Ruben. “Bijvoorbeeld over de simpele manier waarop je op de site dingen kunt vinden, zo is het bijvoorbeeld makkelijker om snel een vraag te stellen. Het bedrijf dat de site heeft ontwikkeld, doet voortdurend onderzoek onder gebruikers. Je ziet dat er allemaal echt heel goed over is nagedacht. Het straalt rust uit.”

Dat de site zo praktisch is en goed werkt is volgens Ruben ook niet zo gek: andere regio’s in het land werken al langer met deze site.  “De kinderziektes waren er al uit.” Als woningzoekenden een woning zoeken in grote delen van Noord-Brabant, Limburg of Friesland dan zien ze een vergelijkbare site. De hoop van Woonnet-Haaglanden is dat uit die samenwerking op langere termijn een website ontstaat die voor sociale huurders in Nederland is wat funda.nl  al betekent voor kopers.

Het onderzoek onder gebruikers blijft ook geregeld doorgaan, kondigt Ruben aan. Zodat de makers van Woonnet-Haaglanden voortdurend kunnen blijven inspelen op de behoeften. En de website steeds up to date blijft.

Evaluatie nieuwe openingstijden Rijswijk Wonen
17 november 2017
In maart van dit jaar hebben we als proef de openingstijden voor het bezoeken van ons kantoor veranderd. Nu de resultaten van de proef positief zijn, hebben we besloten om de openingstijden voorlopig zo te houden.
Lees meer

Bericht van de Bewonersvereniging Rijswijk
17 november 2017
Attentie: huurders uit de Kleuren- en Artiestenbuurt en Te Werve!
Woont u in een van deze twee wijken, dan bent u wellicht de betrokken huurder die wij zoeken!
Lees meer

Meer wooncomfort in de Populierlaan
17 november 2017
Samen met aannemer Heko zijn we in september gestart met onderhoud aan de 80 portiekwoningen in de Populierlaan. We maken de woningen energiezuiniger en verbeteren de veiligheid en de uitstraling van de woningen.
Lees meer