Veilig en bewust omgaan met informatie23 maart 2018

Als woningcorporatie hebben we veel gevoelige informatie in ons bezit. We beseffen dat het zeer belangrijk is dat we deze informatie sterk beveiligen om onze huurders, collega’s en de corporatie zo goed mogelijk te beschermen tegen onder andere identiteitsfraude. De informatie die Rijswijk Wonen in haar bezit heeft, wordt dan ook goed beveiligd. Om deze beveiliging nog sterker te maken, worden onze medewerkers door een campagne duidelijk geïnformeerd over alle mogelijke risico’s en hoe zij zelf (gevoelige) informatie zo goed mogelijk kunnen beschermen.

Datalekken voorkomen
Het staat regelmatig in het nieuws: 'Gegevens op straat door phishingmail' of 'Datalek door verloren USB-stick'. Dit zijn voorbeelden van datalekken als gevolg van menselijke handelingen. Het beveiligen van (gevoelige) informatie gaat niet alleen om technische maatregelen, maar ligt in handen van alle medewerkers. Dat realiseert Rijswijk Wonen zich. Daarom zijn we intern een grote bewustwordingscampagne gestart op het gebied van privacy en informatiebeveiliging. Op deze manier maken de medewerkers van Rijswijk Wonen kennis met actuele risico’s en leren ze hoe zij zelf de (gevoelige) informatie zo goed mogelijk kunnen beveiligen.

Minimale veranderingen in onze dienstverlening
Binnen Rijswijk Wonen gaan we hard aan de slag om onze kennis over privacy en informatiebeveiliging te optimaliseren. Huurders en andere partijen merken hier weinig van. Het enige wat u zou kunnen merken, is dat we iets strenger zijn aan de telefoon wanneer we uw identiteit proberen vast te stellen. Misschien minder gezellig, maar dat doen we om gegevens nog beter te beschermen. 

Unieke samenwerking huurdersorganisaties
15 oktober 2018
Op 18 oktober wordt door 12 huurdersorganisaties de intentieovereenkomst tot samenwerking in de regio Haaglanden ondertekend. De Bewonersvereniging Rijswijk (BVR) is een van de partijen.
Lees meer

flyer Huurwoningen voor 55+ in Rijswijk

Woningaanbod voor senioren
14 oktober 2018
De Senioren Woonbeurs op zaterdag 13 oktober was een succes. Bent u ook nieuwsgierig welke woningen in Rijswijk geschikt zijn voor ouderen?
Lees meer

Flatcoach
1 oktober 2018
Sinds 2016 hebben we in onze Titus Brandsmaflat een Flatcoach. De Flatcoach combineert werkzaamheden op het gebied van welzijn, zorg en wonen.
Lees meer