Veilig en bewust omgaan met informatie23 maart 2018

Als woningcorporatie hebben we veel gevoelige informatie in ons bezit. We beseffen dat het zeer belangrijk is dat we deze informatie sterk beveiligen om onze huurders, collega’s en de corporatie zo goed mogelijk te beschermen tegen onder andere identiteitsfraude. De informatie die Rijswijk Wonen in haar bezit heeft, wordt dan ook goed beveiligd. Om deze beveiliging nog sterker te maken, worden onze medewerkers door een campagne duidelijk geïnformeerd over alle mogelijke risico’s en hoe zij zelf (gevoelige) informatie zo goed mogelijk kunnen beschermen.

Datalekken voorkomen
Het staat regelmatig in het nieuws: 'Gegevens op straat door phishingmail' of 'Datalek door verloren USB-stick'. Dit zijn voorbeelden van datalekken als gevolg van menselijke handelingen. Het beveiligen van (gevoelige) informatie gaat niet alleen om technische maatregelen, maar ligt in handen van alle medewerkers. Dat realiseert Rijswijk Wonen zich. Daarom zijn we intern een grote bewustwordingscampagne gestart op het gebied van privacy en informatiebeveiliging. Op deze manier maken de medewerkers van Rijswijk Wonen kennis met actuele risico’s en leren ze hoe zij zelf de (gevoelige) informatie zo goed mogelijk kunnen beveiligen.

Minimale veranderingen in onze dienstverlening
Binnen Rijswijk Wonen gaan we hard aan de slag om onze kennis over privacy en informatiebeveiliging te optimaliseren. Huurders en andere partijen merken hier weinig van. Het enige wat u zou kunnen merken, is dat we iets strenger zijn aan de telefoon wanneer we uw identiteit proberen vast te stellen. Misschien minder gezellig, maar dat doen we om gegevens nog beter te beschermen. 

Waarschuwing: oplichting met SMS-jes uit naam van Rijswijk Wonen
19 juli 2018
Wij hebben een melding gekregen dat mensen sms-berichten ontvangen met een afspraakbevestiging van Rijswijk Wonen. Dit zijn valse berichten die niet van ons afkomstig zijn.
Lees meer

'Spijt dat we niet jaren eerder hebben gekozen voor een HR ketel'
23 maart 2018
Rijswijk Wonen vervangt in 678 woningen de geisers en moederhaarden door een HR combiketel. Wat zijn de ervaringen van bewoners bij wie de werkzaamheden achter de rug zijn?
Lees meer

Bericht van de Bewonersvereniging Rijswijk
23 maart 2018
Het bestuur van de Bewonersvereniging Rijswijk onderzoekt dit jaar wat zij samen met huurders kan betekenen in de wijken als het gaat om leefbaarheid. Denkt u met ons mee?
Lees meer