Resultaten EnergieTest en donatie Weggeefwinkel6 september 2018

In samenwerking met de Bewonersvereniging Rijswijk hebben adviseurs van energieleverancier WoonEnergie eind 2017 EnergieTesten afgenomen bij huurders om te besparen op het energieverbruik. Inmiddels zijn de resultaten hiervan bekend en heeft WoonEnergie 365 spaarlampen gedoneerd aan de Weggeefwinkel in Rijswijk.

Energielasten verlagen
De Bewonersvereniging Rijswijk en WoonEnergie (een energieleverancier speciaal voor huurders) werken al een aantal jaren samen om huurders te helpen bij het verlagen van de energielasten. Voor het eerst konden huurders samen met een adviseur van WoonEnergie een EnergieTest doen. Bij het afnemen van de EnergieTest gaf de adviseur direct nuttige tips waarmee huurders eenvoudig op het energieverbruik kunnen besparen.

Besparingspotentieel
Onder huurders van Rijswijk Wonen werden 364 testen afgenomen. Hieruit bleek dat deze huurders gemiddeld € 327 per jaar kunnen besparen op hun eigen energieverbruik. Dat kan bijvoorbeeld als de thermostaat al een uur voor het naar bed gaan lager wordt gezet, of als er gebruik wordt gemaakt van een waterbesparende douchekop. Ook helpt het om apparaten uit te zetten en niet op standby,  en om meterstanden bij te houden om meer inzicht te krijgen in het energieverbruik.

Weggeefwinkel Rijswijk
Per afgenomen EnergieTest reserveerde WoonEnergie één euro voor een lokaal goed doel. De Bewonersvereniging Rijswijk koos voor de Weggeefwinkel, een initiatief om de situatie van Rijswijkers onder of op het bijstandsniveau te verbeteren. Het energieproject heeft uiteindelijk € 365 opgeleverd, waar 365 spaarlampen voor gekocht zijn. Zo besparen huurders die aan de EnergieTest hebben meegewerkt niet alleen zelf geld, maar hielpen zij ook anderen besparen.

Testers gezocht!
17 januari 2019
We werken aan een nieuwe website. Op deze nieuwe website kunnen onze huurders straks veel zaken zelf regelen. Voor we de site lanceren, willen we deze graag laten beoordelen door een testpanel. We zoeken hiervoor 5 tot 10 enthousiaste én kritische huurders!
Lees meer

Leerwerkcentrum in De Sfinx
11 januari 2019
In een van de bedrijfsruimten op de begane grond van ons complex De Sfinx aan het Papyruspad zit sinds 1 oktober het Stanislascollege Praktijkonderwijs gehuisvest met een leerwerkcentrum. Het leerwerkcentrum wordt op 25 januari 2019 officieel geopend!
Lees meer

cv ketel
7 januari 2019
Heeft u een cv ketel in de woning? Dan wordt het onderhoud per 1 januari 2019 verzorgd door de firma Paans. Het onderhoud wordt 1x per 2 jaar door hen uitgevoerd. Zij nemen zelf contact met u op voor het maken van een afspraak voor het onderhoud.
Lees meer