Rembrandtkade e.o.28 januari 2019

Onze huurwoningen aan de Rembrandtkade kampen met (vocht)problemen. We hebben een keuze gemaakt over de toekomst van deze woningen. We gaan de woningen verbeteren, uitbreiden en verduurzamen. De karakteristieke uitstraling van de wijk blijft hierbij behouden!

De huurders van de woningen hebben in ernstige mate last van optrekkend vocht, slechte isolatie en beperkte ventilatie. Een groot aantal bewoners heeft vanwege de matige kwaliteit huurverlaging gekregen en inmiddels staan er 11 woningen leeg. “Niets doen is geen optie meer”, licht directeur-bestuurder a.i. Kees Karsten toe. “We voeren al jaren intern de discussie over de toekomst van de woningen. Het was geen makkelijke beslissing. Ongeacht welke keuze we maken, de bewoners krijgen hoe dan ook te maken met flinke overlast. We willen daarom een duurzame oplossing. Anders moeten we de bewoners over een paar jaar weer lastig vallen met werkzaamheden.”

We hebben ook de optie ‘sloop/nieuwbouw’ bestudeerd, maar dit toch laten vallen. “Het zijn voor Rijswijk beeldbepalende woningen. Die uitstraling krijgen we met sloop/nieuwbouw nooit meer terug. We gaan daarom een plan maken om te zorgen dat de woningen weer voldoen aan de eisen van deze tijd én waarbij de karakteristieke uitstraling behouden blijft.”

De huurders worden nauw bij de uitwerking van het plan betrokken. Karsten: “We willen dat het woningen worden waar we allemaal trots op kunnen zijn. Wij als corporatie en de huurders als bewoners. Daarom zoeken we huurders die samen een projectcommissie willen vormen het plan samen met ons maken.” De projectcommissie vertegenwoordigt de rest van de bewoners en wordt, samen met de Bewonersvereniging Rijswijk (BVR), nauw betrokken bij het maken van het plan.

De BVR is blij dat Rijswijk Wonen de knoop heeft doorgehakt. "Ondanks het feit dat het geduld van de huurders behoorlijk op de proef is gesteld en er nog een heel lang traject te volgen is zal men opgelucht zijn.” Aldus Emmy Meurs, voorzitter van de BVR.

Over de exacte planning kunnen we op dit moment nog niets zeggen. “Het maken van een goed plan kost veel tijd. We verwachten 2019 nodig te hebben om tot het plan te komen, zodat we in 2020 kunnen starten met de werkzaamheden.” Aldus een positief gestemde Karsten.

De bewoners zijn met een brief geïnformeerd over het besluit.

Wijkligging

Vacature: Opzichter
18 februari 2019
Wij zoeken een technisch onderlegde en sociaal ingestelde Opzichter!
Lees meer

Hulp bij extra CO2-reductie
15 februari 2019
Woningcorporaties en Urgenda bieden kabinet hulp aan bij extra CO2-reductie: 100.000 huurwoningen energieneutraal en lagere woonlasten voor huurders.
Lees meer

Fontein krijgt opknapbeurt
14 februari 2019
De bekende fontein op de hoek van de Rembrandtkade en Lindelaan gaat opgeknapt worden!
Lees meer