Persbericht: Gemeente Den Haag, Rijswijk Wonen en ABB Bouwgroep ondertekenen de intentieovereenkomst voor de realisatie van 124 sociale huurappartementen in Haags Buiten8 februari 2018

Op woensdag 7 februari ondertekenden wethouder Joris Wijsmuller van gemeente Den Haag, Jan Putman directeur-bestuurder a.i. van Rijswijk Wonen en Jan Dekker directeur van ABB Bouwgroep, de intentieovereenkomst. De appartementen maken deel uit van het nieuwbouwproject Haags Buiten. Een project waarbij ABB verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en realisatie van circa 275 woningen. Het project Haags Buiten ligt tegen Wateringse Veld en is onderdeel van de duurzame nieuwbouwwijk Erasmusveld. In het Erasmusveld worden de komende jaren in totaal ruim 800 woningen gerealiseerd.

Wethouder Joris Wijsmuller is blij met het nieuwe woningbouwplan. “Ik ben ontzettend trots dat het ABB en Rijswijk Wonen gelukt is voor het Erasmusveld nieuwe sociale huurwoningen te ontwikkelen die voldoen aan de hoge duurzaamheidseisen. De woningen zijn toekomstgericht omdat ze niet op het gasnetwerk zijn aangesloten, maar verwarmd worden met warmtepompen. Het is dus mogelijk om, net als de andere de woningen in deze duurzame wijk, ook sociale huurappartementen te realiseren die gebouwd worden zonder een gasaansluiting.”

Jan Putman vertelt: “Rijswijk Wonen zet hiermee een belangrijke stap in de uitvoering van de samenwerkingsovereenkomst die de gemeente in 2016 met Rijswijk Wonen is aangegaan. Deze samenwerkingsovereenkomst heeft tot doel om in Den Haag voldoende nieuwe sociale huurwoningen te kunnen realiseren. Met de aankoop van 124 appartementen in Haags Buiten geven wij invulling aan onze kerntaak en zetten wij ons volkshuisvestelijk vermogen zo goed mogelijk in. De appartementen zijn geschikt voor zowel kleine huishoudens als kleine gezinnen. Daarmee voldoet het product aan de toenemende vraag vanuit de markt.”

Verhuur via Woonnet Haaglanden in 2020
De bouw van de 124 sociale huurappartementen start waarschijnlijk eind 2018 en deze worden naar verwachting eind 2019 opgeleverd. Verhuur vindt dan in 2020 plaats via Woonnet Haaglanden. 

Haags Buiten
In Haags Buiten worden circa 275 woningen gerealiseerd, waarvan circa 150 grondgebonden woningen. Deze grondgebondenwoningen worden in diverse typen en prijsklassen uitgevoerd. Zodra de ontwikkelfase is afgerond, wordt de verkoop opgestart. “De belangstelling voor dit project is groot! We merken dat er veel vraag is naar diverse woningen in Den Haag. Dit is ook de reden dat we diverse woningtypen gaan realiseren. Zo komen er rijwoningen, drive-in-woningen en twee-onder-een-kapwoningen”, vertelt Jan Dekker.

Meer informatie over het plan is te vinden op www.haagsbuiten.nl.

Persbericht: De duurzaamste wijk van Nederland breidt uit met 122 nieuwe en energieneutrale woningen
13 november 2018
Op maandag 12 november 2018 werden in het bijzijn van de Gemeente Rijswijk, Dura Vermeer Bouw Zuid West, Bouwinvest en Rijswijk Wonen de overeenkomsten ondertekend voor de ontwikkeling van 122 nieuwe woningen in de Tuinen van Sion fase 13 in RijswijkBuiten, de meest duurzame wijk van Nederland.
Lees meer

Tweede lift wooncomplex Boogvoorde
2 november 2018
In dit wooncomplex voor 55 plussers aan de Generaal Spoorlaan zijn we bezig met het plaatsen van een tweede lift. Het appartementengebouw had één liftinstallatie. De capaciteit daarvan was niet voldoende, waardoor bewoners vaak lang moesten wachten op de lift.
Lees meer

Vacatures
26 oktober 2018
Onze Raad van Commissarissen zoekt twee nieuwe leden. Wij zoeken een Teamleider Wonen en een Manager Projectontwikkeling.
Lees meer