Persbericht: Benedictus impuls voor doorstroom25 oktober 2018

Er ging een heel traject aan vooraf maar eindelijk ligt er een goed plan op tafel voor de nieuwbouw van 99 huurappartementen voor senioren op de Benedictuslocatie in Rijswijk. Het plan is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de gemeente Rijswijk en Rijswijk Wonen en zal niet alleen de doorstroom een impuls geven, het is ook één van de eerste binnenstedelijke appartementencomplexen in Rijswijk dat gasloos gebouwd wordt.

Gasloos bouwen
Wethouder Wonen Armand van de Laar en Kees Karsten, directeur bij Rijswijk Wonen schudden elkaar tevreden de hand. "Het was een bijzonder project." vertelt Kees Karsten. "Oorspronkelijk zou het traditioneel gebouwd worden maar dat plan werd halverwege omgegooid. Nu is het het eerste project wat geheel gasloos gerealiseerd wordt." Daar is Wethouder Wonen Armand van de Laar natuurlijk erg blij mee. "Er is veel druk op de woningmarkt. Bij alle bevolkingsgroepen is er behoefte aan passende woningen. Het is prachtig als je dan zo'n project op een duurzame manier kunt neerzetten. Dat past precies in de opgave waar we als gemeente Rijswijk voor staan."

De Benedictuslocatie ligt in het Stationskwartier, centraal ten opzichte van winkels, openbaar vervoer en Landgoed Ter Werve. "We zien dat veel jongeren maar ook senioren uit Rijswijk graag in de stad willen blijven wonen." constateert Karsten. "Met dit complex kunnen we 99 huishoudens aan een mooie nieuwe woning helpen. Doordat hun huidige woning dan vrij komt ontstaat een enorme impuls voor de doorstroom binnen Rijswijk. Zo profiteren alle bevolkingsgroepen van dit project."

De gemeente Rijswijk zet sterk in op het realiseren van woningen. Niet alleen met dit project, maar ook in RijswijkBuiten en door het transformeren van bestaande kantoorgebouwen. Om het plan te kunnen realiseren moet het bestemmingsplan worden aangepast en moet Rijswijk Wonen de grond aankopen. Het ontwerp van het complex, een bouwplan van architectenbureau Oeverzaaijer uit Amsterdam, is geïnspireerd op het ontwerp van de kerk en de klokkentoren. "Het is de enige kerk van deze ontwerper buiten Limburg en Brabant, boven de rivieren." legt Wethouder Van de Laar uit. "Alles wat we kunnen bewaren is meegenomen. Vandaar dat de oude toren in het nieuwe ontwerp is opgenomen. Zo vormt het een mooie landmark."

Duurzame appartementen voor senioren
De toekomstige bewoners van het complex ontbreekt het aan niets. De woningen variëren qua grootte tussen de 60 en 70m², beschikken over een eigen balkon, zijn all-Electric en voorzien van een warmtepomp voor verwarmen en koelen. Op het dak zorgen zonnepanelen voor opwekking van energie. Daarnaast is er voldoende ruimte voor het parkeren van scootmobielen. "Op de woonbeurs voor senioren merkten we duidelijk hoeveel vraag er naar dit soort woningen is. Wat mij betreft bouwen we nog een paar van die torens." Merkt Karsten enthousiast op.

Heeft u interesse?
Volgens planning starten we in het voorjaar van 2019 met de bouw, oplevering vindt plaats in 2020.

Wijkligging

Persbericht: De duurzaamste wijk van Nederland breidt uit met 122 nieuwe en energieneutrale woningen
13 november 2018
Op maandag 12 november 2018 werden in het bijzijn van de Gemeente Rijswijk, Dura Vermeer Bouw Zuid West, Bouwinvest en Rijswijk Wonen de overeenkomsten ondertekend voor de ontwikkeling van 122 nieuwe woningen in de Tuinen van Sion fase 13 in RijswijkBuiten, de meest duurzame wijk van Nederland.
Lees meer

Tweede lift wooncomplex Boogvoorde
2 november 2018
In dit wooncomplex voor 55 plussers aan de Generaal Spoorlaan zijn we bezig met het plaatsen van een tweede lift. Het appartementengebouw had één liftinstallatie. De capaciteit daarvan was niet voldoende, waardoor bewoners vaak lang moesten wachten op de lift.
Lees meer

Vacatures
26 oktober 2018
Onze Raad van Commissarissen zoekt twee nieuwe leden. Wij zoeken een Teamleider Wonen en een Manager Projectontwikkeling.
Lees meer