Persbericht: Benedictus impuls voor doorstroom25 oktober 2018

Er ging een heel traject aan vooraf maar eindelijk ligt er een goed plan op tafel voor de nieuwbouw van 99 huurappartementen voor senioren op de Benedictuslocatie in Rijswijk. Het plan is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de gemeente Rijswijk en Rijswijk Wonen en zal niet alleen de doorstroom een impuls geven, het is ook één van de eerste binnenstedelijke appartementencomplexen in Rijswijk dat gasloos gebouwd wordt.

Gasloos bouwen
Wethouder Wonen Armand van de Laar en Kees Karsten, directeur bij Rijswijk Wonen schudden elkaar tevreden de hand. "Het was een bijzonder project." vertelt Kees Karsten. "Oorspronkelijk zou het traditioneel gebouwd worden maar dat plan werd halverwege omgegooid. Nu is het het eerste project wat geheel gasloos gerealiseerd wordt." Daar is Wethouder Wonen Armand van de Laar natuurlijk erg blij mee. "Er is veel druk op de woningmarkt. Bij alle bevolkingsgroepen is er behoefte aan passende woningen. Het is prachtig als je dan zo'n project op een duurzame manier kunt neerzetten. Dat past precies in de opgave waar we als gemeente Rijswijk voor staan."

De Benedictuslocatie ligt in het Stationskwartier, centraal ten opzichte van winkels, openbaar vervoer en Landgoed Ter Werve. "We zien dat veel jongeren maar ook senioren uit Rijswijk graag in de stad willen blijven wonen." constateert Karsten. "Met dit complex kunnen we 99 huishoudens aan een mooie nieuwe woning helpen. Doordat hun huidige woning dan vrij komt ontstaat een enorme impuls voor de doorstroom binnen Rijswijk. Zo profiteren alle bevolkingsgroepen van dit project."

De gemeente Rijswijk zet sterk in op het realiseren van woningen. Niet alleen met dit project, maar ook in RijswijkBuiten en door het transformeren van bestaande kantoorgebouwen. Om het plan te kunnen realiseren moet het bestemmingsplan worden aangepast en moet Rijswijk Wonen de grond aankopen. Het ontwerp van het complex, een bouwplan van architectenbureau Oeverzaaijer uit Amsterdam, is geïnspireerd op het ontwerp van de kerk en de klokkentoren. "Het is de enige kerk van deze ontwerper buiten Limburg en Brabant, boven de rivieren." legt Wethouder Van de Laar uit. "Alles wat we kunnen bewaren is meegenomen. Vandaar dat de oude toren in het nieuwe ontwerp is opgenomen. Zo vormt het een mooie landmark."

Duurzame appartementen voor senioren
De toekomstige bewoners van het complex ontbreekt het aan niets. De woningen variëren qua grootte tussen de 60 en 70m², beschikken over een eigen balkon, zijn all-Electric en voorzien van een warmtepomp voor verwarmen en koelen. Op het dak zorgen zonnepanelen voor opwekking van energie. Daarnaast is er voldoende ruimte voor het parkeren van scootmobielen. "Op de woonbeurs voor senioren merkten we duidelijk hoeveel vraag er naar dit soort woningen is. Wat mij betreft bouwen we nog een paar van die torens." Merkt Karsten enthousiast op.

Heeft u interesse?
Volgens planning starten we in het voorjaar van 2019 met de bouw, oplevering vindt plaats in 2020.

Wijkligging

Beperkte bezetting Klantcontactcentrum 24 januari
21 januari 2019
Donderdagmiddag 24 januari zijn de medewerkers van het Klantcontactcentrum niet aanwezig. Wij kunnen daardoor helaas niet al uw vragen beantwoorden.
Lees meer

Testers gezocht!
17 januari 2019
We werken aan een nieuwe website. Op deze nieuwe website kunnen onze huurders straks veel zaken zelf regelen. Voor we de site lanceren, willen we deze graag laten beoordelen door een testpanel. We zoeken hiervoor 5 tot 10 enthousiaste én kritische huurders!
Lees meer

Leerwerkcentrum in De Sfinx
11 januari 2019
In een van de bedrijfsruimten op de begane grond van ons complex De Sfinx aan het Papyruspad zit sinds 1 oktober het Stanislascollege Praktijkonderwijs gehuisvest met een leerwerkcentrum. Het leerwerkcentrum wordt op 25 januari 2019 officieel geopend!
Lees meer