Persbericht: Feestelijke start bouw 122 woningen in duurzaamste wijk van Nederland13 december 2018

Op woensdag 12 december 2018 is samen met de kopers, gemeente Rijswijk, Dura Vermeer Bouw Zuid West, Bouwinvest en Rijswijk Wonen geproost op de start van de bouw van de Tuinen van Sion, fase 13. We staan hier aan de start van de ontwikkeling van 122 nieuwe eengezinswoningen in de meest duurzame wijk van Nederland. Een maand geleden werden nog de overeenkomsten ondertekend en nu een maand later is op de bouwplaats de feestelijke start van de bouw samen met de kopers gevierd.

FEESTELIJK MOMENT
De feestelijke handeling bestond uit het leggen van een gezamenlijke puzzel met de kopers. Projectwethouder Marloes Borsboom-Turabaz was hierbij behulpzaam. Na speeches van Dick Boelen (Dura Vermeer), Kees Karsten (Rijswijk Wonen) en wethouder Armand van de Laar (gemeente Rijswijk) was het tijd voor een borrel om te proosten op deze mooie ontwikkelingen. 

DE TUINEN VAN SION
Midden in RijswijkBuiten wordt in deelgebied Sion alweer de 13e fase van de Tuinen van Sion ontwikkeld. Met 58 koopwoningen, 26 sociale huurwoningen en 38 vrije sector huurwoningen biedt dit deelplan een mooie diversiteit in het woonprogramma. De koopwoningen bestaan uit drie verschillende woningtypen met een woonoppervlakte van circa 111m² tot maar liefst 179m2. Het plan is ontwikkeld door de Gemeente Rijswijk en Dura Vermeer Bouw Zuid West.
Rijswijk Wonen realiseert 26 eengezinswoningen (sociale verhuur) die in de loop van 2019 verhuurd worden via www.woonnet-haaglanden.nl.

ENERGIENEUTRAAL
Alle woningen in De Tuinen van Sion zijn door slimme installaties energieneutraal, door het gebruik van triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming- en koeling. Dit zorgt voor de toekomstige bewoners voor veel comfort en een zeer laag energieverbruik.

RIJSWIJKBUITEN
In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk, net voorbij de grenzen van Delft, compleet. Tussen 2013 en 2023 worden in RijswijkBuiten circa 3.400 gasloze en energieneutrale woningen gerealiseerd. Inmiddels zijn al ruim 1.000 woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd en mag RijswijkBuiten zich de meest duurzame wijk van Nederland noemen. De ambitie is om zoveel mogelijk klimaatadaptief te bouwen. Dit leidt tot minder wateroverlast en hittestress, en meer biodiversiteit. Voor de nieuw te ontwikkelen huurwoningen geldt dat geïnteresseerden zich hiervoor in de loop van 2019 kunnen aanmelden. Meer informatie op www.rijswijkbuiten.nl/huren.

Video van de feestelijke start
Rijswijk.tv maakte een impressie van de feestelijke start: https://rijswijk.tv/video-opening-deelplan-6-fase-13/

 
[foto: Rijswijk.tv]

Wijkligging

Testers gezocht!
17 januari 2019
We werken aan een nieuwe website. Op deze nieuwe website kunnen onze huurders straks veel zaken zelf regelen. Voor we de site lanceren, willen we deze graag laten beoordelen door een testpanel. We zoeken hiervoor 5 tot 10 enthousiaste én kritische huurders!
Lees meer

Leerwerkcentrum in De Sfinx
11 januari 2019
In een van de bedrijfsruimten op de begane grond van ons complex De Sfinx aan het Papyruspad zit sinds 1 oktober het Stanislascollege Praktijkonderwijs gehuisvest met een leerwerkcentrum. Het leerwerkcentrum wordt op 25 januari 2019 officieel geopend!
Lees meer

cv ketel
7 januari 2019
Heeft u een cv ketel in de woning? Dan wordt het onderhoud per 1 januari 2019 verzorgd door de firma Paans. Het onderhoud wordt 1x per 2 jaar door hen uitgevoerd. Zij nemen zelf contact met u op voor het maken van een afspraak voor het onderhoud.
Lees meer