Persbericht: De duurzaamste wijk van Nederland breidt uit met 122 nieuwe en energieneutrale woningen13 november 2018

De Tuinen van Sion

Midden in RijswijkBuiten wordt in deelgebied Sion alweer de 13e fase van de Tuinen van Sion ontwikkeld. Met 58 koopwoningen, 26 sociale huurwoningen en 38 vrije sector huurwoningen biedt dit deelplan een mooie diversiteit in het woonprogramma. De koopwoningen bestaan uit drie verschillende woningtypen met een woonoppervlakte van circa 111m² tot maar liefst 179m². Het plan is ontwikkeld door de Gemeente Rijswijk en Dura Vermeer Bouw Zuid West.

Ondertekening

Op maandag 12 november zijn alle betrokken partijen, waaronder Rijswijk Wonen, in Rijswijk bij elkaar gekomen om de overeenkomsten te ondertekenen en daarbij is gelijk feestelijk de nieuwe modelwoning geopend. De tuin van de modelwoning aan de Oleander 66 is ontworpen in samenwerking met leerlingen van het Wellant College in Rijswijk.

Energieneutraal

Alle woningen in De Tuinen van Sion zijn door slimme installaties energieneutraal, door het gebruik van triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming- en koeling. Dit zorgt voor de toekomstige bewoners voor veel comfort en een zeer laag energieverbruik. 

RijswijkBuiten

In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk, net voorbij de grenzen van Delft, compleet. Tussen 2013 en 2023 worden in RijswijkBuiten circa 3.400 gasloze en energieneutrale woningen gerealiseerd. Inmiddels zijn al ruim 1.000 woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd en mag RijswijkBuiten zich de meest duurzame wijk van Nederland noemen.

Betaalbare huurwoningen

In de Tuinen van Sion realiseert Rijswijk Wonen 26 eengezinswoningen (sociale verhuur). De woningen worden in de loop van 2019 verhuurd via www.woonnet-haaglanden.nl. Houd de website van Rijswijk Wonen in de gaten voor nieuws over het project en de start van de verhuur. 

Meer informatie op www.rijswijkbuiten.nl  

Wijkligging

Testers gezocht!
17 januari 2019
We werken aan een nieuwe website. Op deze nieuwe website kunnen onze huurders straks veel zaken zelf regelen. Voor we de site lanceren, willen we deze graag laten beoordelen door een testpanel. We zoeken hiervoor 5 tot 10 enthousiaste én kritische huurders!
Lees meer

Leerwerkcentrum in De Sfinx
11 januari 2019
In een van de bedrijfsruimten op de begane grond van ons complex De Sfinx aan het Papyruspad zit sinds 1 oktober het Stanislascollege Praktijkonderwijs gehuisvest met een leerwerkcentrum. Het leerwerkcentrum wordt op 25 januari 2019 officieel geopend!
Lees meer

cv ketel
7 januari 2019
Heeft u een cv ketel in de woning? Dan wordt het onderhoud per 1 januari 2019 verzorgd door de firma Paans. Het onderhoud wordt 1x per 2 jaar door hen uitgevoerd. Zij nemen zelf contact met u op voor het maken van een afspraak voor het onderhoud.
Lees meer