Huurbeleid en huurverhoging per 1 juli 2018

23 april 2018

Ieder jaar stijgen de prijzen. Daarom verhogen we ieder jaar op 1 juli de huur van uw woning. De overheid bepaalt ieder jaar hoeveel de huur maximaal mag stijgen. De meeste huurders van Rijswijk Wonen krijgen een huurverhoging die ruim onder de wettelijke grenzen ligt.

Alle huurders ontvangen vóór 1 mei een brief van Rijswijk Wonen over de nieuwe huur. De huurverhoging voor 2018 is 1,4%, wat gelijk is aan inflatie van het afgelopen jaar.

De maximale verhoging die door het Rijk is toegestaan is 3,9% (2,5 + 1,4% inflatie). Rijswijk Wonen blijft daar dus ruim onder. Ook voor parkeerplaatsen, bergingen, garages en woningen met een geliberaliseerd contract (de zogenaamde vrije sector woningen), hanteert Rijswijk Wonen een huurverhoging van 1,4%.

In enkele gevallen geldt een ander huurverhogingspercentage, zoals bij huurders in een woning met gebreken of waar de huurprijs al tegen de maximale huur aan zit. Daarnaast krijgt een aantal huurders met een inkomen hoger dan € 41.056 per jaar een huurverhoging van 5,4%, dit is de zogenaamde ‘inkomens afhankelijke huurverhoging’.

Op de website van de overheid kunt u uitgebreide informatie vinden over de jaarlijkse huurverhoging: www.rijksoverheid.nl > Onderwerpen > Huurverhoging

Als u een automatische betaling heeft geregeld via Rijswijk Wonen, dan hoeft u verder niets te doen. Wij schrijven met ingang van 1 juli 2018 het juiste huurbedrag af. Betaalt u de huur van de woning via een ‘periodieke opdracht’ bij uw bank? Dan moet u het te betalen maandelijkse bedrag aanpassen, zodat u ook per 1 juli 2018 weer het juiste bedrag betaalt.

Ontvangt u nu huurtoeslag? Dan hoeft u de nieuwe huurprijs niet aan de Belastingdienst/Toeslagen door te geven. Van de Belastingdienst/Toeslagen ontvangt u te zijner tijd een definitieve vaststelling huurtoeslag waarin de nieuwe huurprijs is verwerkt.

Bent u het niet eens met de huurverhoging? In de brief over de huurverhoging vindt u informatie over het indienen van een eventueel bezwaarschrift.

Beperkte bezetting Klantcontactcentrum 24 januari
21 januari 2019
Donderdagmiddag 24 januari zijn de medewerkers van het Klantcontactcentrum niet aanwezig. Wij kunnen daardoor helaas niet al uw vragen beantwoorden.
Lees meer

Testers gezocht!
17 januari 2019
We werken aan een nieuwe website. Op deze nieuwe website kunnen onze huurders straks veel zaken zelf regelen. Voor we de site lanceren, willen we deze graag laten beoordelen door een testpanel. We zoeken hiervoor 5 tot 10 enthousiaste én kritische huurders!
Lees meer

Leerwerkcentrum in De Sfinx
11 januari 2019
In een van de bedrijfsruimten op de begane grond van ons complex De Sfinx aan het Papyruspad zit sinds 1 oktober het Stanislascollege Praktijkonderwijs gehuisvest met een leerwerkcentrum. Het leerwerkcentrum wordt op 25 januari 2019 officieel geopend!
Lees meer