Bericht van de Bewonersvereniging Rijswijk: fontein Rembrandtkade6 september 2018

In de nieuwsbrief van maart deden wij een oproep voor vrijwilligers voor incidenteel onderhoud aan de fontein. Een aantal huurders heeft zich inmiddels gemeld, iets waar we ontzettend blij mee zijn!

De muur achter de fontein verkeerde in slechte staat en daarom zijn eerder de leisteenplaten gedemonteerd en tijdelijk opgeslagen. De fontein vraagt om een flinke reparatie- en onderhoudsinvestering. Eerder hebben wij u laten weten dat we in gesprek zijn met het ROC Mondriaan Bouw & Infra. We onderzoeken samen of de leerlingen van de opleiding de fontein en de muur op kunnen knappen.

De huidige stand van zaken
De gesprekken met het ROC Mondriaan zijn nog gaande. De Bewonersvereniging Rijswijk heeft aangeboden om Rijswijk Wonen hierbij te ondersteunen en heeft de regie in het onderzoek. Het is de intentie van alle partijen om de fontein in de oude staat te herstellen.

De Bewonersvereniging Rijswijk verwacht na de zomer een plan te hebben voor de reparatie en het onderhoud van de fontein.

Vrijwilligers
Een aantal mensen heeft zich al gemeld als vrijwilliger voor incidentele werkzaamheden, maar wij blijven op zoek! Het gaat hierbij om zaken als het dichtzetten van de kraan bij vrieskou, het schoonmaken van de pomp en het onkruidvrij houden van het water. Heeft u hiervoor interesse dan kunt u per e-mail contact opnemen met Emmy Meurs, voorzitter van de Bewonersvereniging Rijswijk, via emmymeurs@hotmail.com. U kunt hier ook terecht voor vragen of suggesties over de fontein.

Unieke samenwerking huurdersorganisaties
15 oktober 2018
Op 18 oktober wordt door 12 huurdersorganisaties de intentieovereenkomst tot samenwerking in de regio Haaglanden ondertekend. De Bewonersvereniging Rijswijk (BVR) is een van de partijen.
Lees meer

flyer Huurwoningen voor 55+ in Rijswijk

Woningaanbod voor senioren
14 oktober 2018
De Senioren Woonbeurs op zaterdag 13 oktober was een succes. Bent u ook nieuwsgierig welke woningen in Rijswijk geschikt zijn voor ouderen?
Lees meer

Flatcoach
1 oktober 2018
Sinds 2016 hebben we in onze Titus Brandsmaflat een Flatcoach. De Flatcoach combineert werkzaamheden op het gebied van welzijn, zorg en wonen.
Lees meer