Bericht van de Bewonersvereniging Rijswijk: fontein Rembrandtkade6 september 2018

In de nieuwsbrief van maart deden wij een oproep voor vrijwilligers voor incidenteel onderhoud aan de fontein. Een aantal huurders heeft zich inmiddels gemeld, iets waar we ontzettend blij mee zijn!

De muur achter de fontein verkeerde in slechte staat en daarom zijn eerder de leisteenplaten gedemonteerd en tijdelijk opgeslagen. De fontein vraagt om een flinke reparatie- en onderhoudsinvestering. Eerder hebben wij u laten weten dat we in gesprek zijn met het ROC Mondriaan Bouw & Infra. We onderzoeken samen of de leerlingen van de opleiding de fontein en de muur op kunnen knappen.

De huidige stand van zaken
De gesprekken met het ROC Mondriaan zijn nog gaande. De Bewonersvereniging Rijswijk heeft aangeboden om Rijswijk Wonen hierbij te ondersteunen en heeft de regie in het onderzoek. Het is de intentie van alle partijen om de fontein in de oude staat te herstellen.

De Bewonersvereniging Rijswijk verwacht na de zomer een plan te hebben voor de reparatie en het onderhoud van de fontein.

Vrijwilligers
Een aantal mensen heeft zich al gemeld als vrijwilliger voor incidentele werkzaamheden, maar wij blijven op zoek! Het gaat hierbij om zaken als het dichtzetten van de kraan bij vrieskou, het schoonmaken van de pomp en het onkruidvrij houden van het water. Heeft u hiervoor interesse dan kunt u per e-mail contact opnemen met Emmy Meurs, voorzitter van de Bewonersvereniging Rijswijk, via emmymeurs@hotmail.com. U kunt hier ook terecht voor vragen of suggesties over de fontein.

Vacature: Opzichter
18 februari 2019
Wij zoeken een technisch onderlegde en sociaal ingestelde Opzichter!
Lees meer

Hulp bij extra CO2-reductie
15 februari 2019
Woningcorporaties en Urgenda bieden kabinet hulp aan bij extra CO2-reductie: 100.000 huurwoningen energieneutraal en lagere woonlasten voor huurders.
Lees meer

Fontein krijgt opknapbeurt
14 februari 2019
De bekende fontein op de hoek van de Rembrandtkade en Lindelaan gaat opgeknapt worden!
Lees meer