Bericht van de Bewonersvereniging Rijswijk: fontein Rembrandtkade6 september 2018

In de nieuwsbrief van maart deden wij een oproep voor vrijwilligers voor incidenteel onderhoud aan de fontein. Een aantal huurders heeft zich inmiddels gemeld, iets waar we ontzettend blij mee zijn!

De muur achter de fontein verkeerde in slechte staat en daarom zijn eerder de leisteenplaten gedemonteerd en tijdelijk opgeslagen. De fontein vraagt om een flinke reparatie- en onderhoudsinvestering. Eerder hebben wij u laten weten dat we in gesprek zijn met het ROC Mondriaan Bouw & Infra. We onderzoeken samen of de leerlingen van de opleiding de fontein en de muur op kunnen knappen.

De huidige stand van zaken
De gesprekken met het ROC Mondriaan zijn nog gaande. De Bewonersvereniging Rijswijk heeft aangeboden om Rijswijk Wonen hierbij te ondersteunen en heeft de regie in het onderzoek. Het is de intentie van alle partijen om de fontein in de oude staat te herstellen.

De Bewonersvereniging Rijswijk verwacht na de zomer een plan te hebben voor de reparatie en het onderhoud van de fontein.

Vrijwilligers
Een aantal mensen heeft zich al gemeld als vrijwilliger voor incidentele werkzaamheden, maar wij blijven op zoek! Het gaat hierbij om zaken als het dichtzetten van de kraan bij vrieskou, het schoonmaken van de pomp en het onkruidvrij houden van het water. Heeft u hiervoor interesse dan kunt u per e-mail contact opnemen met Emmy Meurs, voorzitter van de Bewonersvereniging Rijswijk, via emmymeurs@hotmail.com. U kunt hier ook terecht voor vragen of suggesties over de fontein.

Testers gezocht!
17 januari 2019
We werken aan een nieuwe website. Op deze nieuwe website kunnen onze huurders straks veel zaken zelf regelen. Voor we de site lanceren, willen we deze graag laten beoordelen door een testpanel. We zoeken hiervoor 5 tot 10 enthousiaste én kritische huurders!
Lees meer

Leerwerkcentrum in De Sfinx
11 januari 2019
In een van de bedrijfsruimten op de begane grond van ons complex De Sfinx aan het Papyruspad zit sinds 1 oktober het Stanislascollege Praktijkonderwijs gehuisvest met een leerwerkcentrum. Het leerwerkcentrum wordt op 25 januari 2019 officieel geopend!
Lees meer

cv ketel
7 januari 2019
Heeft u een cv ketel in de woning? Dan wordt het onderhoud per 1 januari 2019 verzorgd door de firma Paans. Het onderhoud wordt 1x per 2 jaar door hen uitgevoerd. Zij nemen zelf contact met u op voor het maken van een afspraak voor het onderhoud.
Lees meer