< 1/ >
Enkele activiteiten & projectenBekijk alle activiteiten & projecten
impressie voorlopig ontwerp huurappartementen

Nieuwbouw Haags Buiten

Rijswijk Wonen koopt 124 nieuwbouwappartementen in het project Haags Buiten. Hiermee...
Lees meer
impressie van de flat na het onderhoud

Verbeterplan flat Dr. H.J. van Mooklaan

Rijswijk Wonen gaat samen met aannemer Dura Vermeer de flat verduurzamen en verbeteren...
Lees meer
impressie De Tuinen van Sion, fase 13

Nieuwbouw RijswijkBuiten

In fase 13 van de Tuinen van Sion zijn wij eind 2018 weer gestart met de bouw van...
Lees meer
Wijken in RijswijkBekijk alle wijken

RijswijkBuiten

RijswijkBuiten

In de komende 10 jaar verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen nu en 2023 komen er 3.500 nieuw gebouwde woningen bij in Sion, ’t Haantje en Pasgeld. RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor en van iedereen. Maar bovenal wordt RijswijkBuiten een duurzame wijk: energiezuinig, met een ruime opzet, groene omgeving en veel water.

Ook ú kunt straks wonen in RijswijkBuiten. De wijk biedt een aantrekkelijke mix van verschillende type woningen in diverse prijsklassen:
- eengezinswoning met tuin
- appartement
- twee- of drie-onder-één-kapwoning
- (half)vrijstaande woning.

Sociale huur
Rijswijk Wonen realiseert de komende jaren in RijswijkBuiten meerdere, kleinschalige projecten van sociale huurwoningen, waaronder eengezinswoningen. 

Sociale huurwoningen worden altijd verhuurd via Woonnet Haaglanden. Overweegt u om te gaan huren? Zorgt u er dan voor dat u ingeschreven staat op Woonnet Haaglanden.

Meer weten
Meer informatie vindt u op www.rijswijkbuiten.nl. Op die site kunt u zich ook aanmelden voor een nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.

Lees verder

< 1/7 >

Muziekbuurt

Muziekbuurt

Beschrijving van de wijk
Aan de rand van de gemeente Rijswijk ligt de groene en naoorlogse Muziekbuurt. Een kleurrijke wijk vol diversiteit. Zowel qua bewoners als woningen. Het is een mix van jong, oud, allochtoon, autochtoon, hoogbouw en laagbouw. Door deze verscheidenheid gebeurt er veel.

Mensen, sfeer en karakter
Er is beweging op straat. Kinderen spelen buiten, buren maken een praatje en op een mooie zomerdag is iedereen buiten te vinden. De een voor een praatje, de ander voor een wandeling en weer een ander klapt zijn stoeltje uit en geniet van de zon. Mensen leven prettig samen en de wijk oogt netjes en verzorgd.

Woningaanbod en voorzieningen
Het woningaanbod varieert van galerijflats en portiekwoningen tot eengezinswoningen. Er is een klein winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen en er zijn verschillende basisscholen aanwezig in de wijk. Winkelcentrum 'In de Boogaard' grenst aan de Muziekbuurt en is heel goed bereikbaar. De wijk is ruim opgezet en er is volop groen aanwezig. Zo grenst de wijk ook aan het uitgestrekte Wilhelminapark.
Lees verder

< 2/7 >

Te Werve

Te Werve

Beschrijving van de wijk
Midden in de gemeente Rijswijk ligt de wijk Te Werve. Een wijk volop in ontwikkeling. Over tien jaar is het een wijk die je bij binnenkomst verrast met bijzondere groene plekken in een rustige omgeving. Centraal gelegen in de wijk ligt een park De Driesprong.

Mensen, sfeer en karakter
Bewoners genieten allemaal op hun eigen manier van de ontspannen woonomgeving. Oud en jong leeft prettig met elkaar samen en zorgt ervoor dat de wijk een woonplek is waar iedereen zich thuis voelt.

Woningaanbod en voorzieningen
Nu staan in Te Werve nog veel portiekwoningen die heel geschikt zijn voor één of twee personen. In de toekomst worden er nieuwe woningen gebouwd. Zowel appartementen, als woningen voor ouderen en gezinnen.

In de wijk bevindt zich een aantal huisartsen en een basisschool. In de wijken rondom zijn ontzettend veel voorzieningen te vinden, zoals scholen, winkels, horeca, sport en openbaar vervoer. Zo ligt ook het winkelcentrum 'In de Boogaard' op loop- of fietsafstand.

Lees verder

< 3/7 >

Kleuren- en Artiestenbuurt

Kleuren- en Artiestenbuurt

Beschrijving van de wijk
De Kleuren- en Artiestenbuurt bestaat uit twee verschillende buurten: de Kleurenbuurt en de Artiestenbuurt (incl. Stationsbuurt).

Kleurenbuurt
De Kleurenbuurt is het beste te omschrijven als een 'rustige kern van de stad'. Privacy, rust en de gemakken van de stad binnen handbereik zijn belangrijke elementen voor de Kleurenbuurt.

De mensen zijn huiselijk ingesteld en leven op zichzelf. Sociale activiteiten vinden vooral binnenshuis plaats. Op straat is het rustig. Mensen kennen elkaar wel, maar het burencontact beperkt zich tot het groeten van elkaar.

Artiestenbuurt (incl. Stationsbuurt)
De Artiesten- en Stationsbuurt is een stuk levendiger. De drukte van aan de ene kant winkelcentrum 'In de Boogaard' en aan de andere kant het station, maakt de Artiestenbuurt tot een buurt waar mensen wonen die houden van een levendig straatbeeld, gezelligheid en dynamiek. Dit maakt de Artiestenbuurt vooral geschikt voor jonge beginnende huishoudens die voorzieningen binnen handbereik wensen.

Woningaanbod en voorzieningen
Het woningaanbod in de hele wijk is gericht op kleine huishoudens van 1 à 2 personen. Het is vooral gestapelde bouw met openbaar groen. Dit alles ziet er verzorgd uit. De wijk beschikt over scholen, zorgvoorzieningen en een station. Deze combinatie maakt het wonen in deze wijk aantrekkelijk voor met name starters, maar ook senioren voelen zich er thuis.

Lees verder

< 4/7 >

Steenvoorde Noord

Steenvoorde Noord

Beschrijving van de wijk
Steenvoorde Noord bestaat uit twee deelbuurten: de Ministerbuurt en de Strijp. Deze buurten hebben elk hun eigen karakter en worden daarom apart beschreven. 

Ministerbuurt
In de Ministerbuurt kan met rustig wonen tussen het groen met alle voorzieningen binnen handbereik. De wijk heeft ruimte, veel groene plekken, winkels, scholen en sportvoorzieningen. Het winkelcentrum 'In de Bogaard' ligt naast de wijk. Kortom: een gouden combinatie van rustig wonen en van alle gemakken voorzien.

In de Ministerbuurt wonen mensen graag sámen in de wijk. Buren leven in harmonie naast elkaar en iedereen draagt een steentje bij aan de woonomgeving, bijvoorbeeld door het schoonhouden van het portiek en de straat. Er is ruimte voor een praatje met elkaar, op straat of tijdens de dagelijkse boodschap in het winkelcentrum, maar men is ook gesteld op de eigen rust en privacy. In de Ministerbuurt staan zowel portiekwoningen als eengezinswoningen voor mensen met allerlei inkomens.

De Strijp
In de Strijp is het rustig en comfortabel wonen. In vergelijking met de Ministerbuurt zijn de voorzieningen in de buurt iets verder weg. Dit maakt De Strijp een rustige woonwijk, waar bewoners elkaar kennen, maar ook gesteld zijn op hun eigen rust en privacy. De Strijp bestaat voor het grootste deel uit eengezinswoningen uit de jaren negentig. Aangevuld met enkele appartementen voor onder andere senioren.
Lees verder

< 5/7 >

Oud Rijswijk

Oud Rijswijk

Beschrijving van de wijk
Oud Rijswijk is met haar historische karakter, kleinschalige buurtjes en gezellige straatjes gewoon een dorpje in de stad.

Mensen, sfeer en karakter
Het is er gezellig en knus. Op straat zijn spelende kinderen, winkelend publiek en buren die met elkaar een praatje maken. Wat de mensen bindt, is dat men trots is op de eigen woning en de buurt.

Woningaanbod
De huizen zijn klein, maar karakteristiek. Het woningaanbod is gevarieerd en bestaat uit kleine eengezinswoningen, portiekwoningen, galerijwoningen en maisonnettewoningen. Ook liggen er in het hart van de wijk een aantal wooncomplexen voor senioren eventueel met zorg, zoals Onderwatershof en Beukenheim. Het is een populaire wijk waar iedereen graag woont.

Voorzieningen
De wijk is gezellig met zijn vele winkeltjes en kleine boetiekjes en biedt volop voorzieningen, zowel commercieel als maatschappelijk. Denk hierbij aan de winkels in de Herenstraat, restaurants, zorginstellingen, speeltuinen en scholen. De wijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt gunstig ten opzichte van diverse uitvalswegen.

Wijkcommissie
In Oud Rijswijk is een wijkcommissie actief. De leden van wijkcommissie overleggen een paar keer per jaar met elkaar en met Rijswijk Wonen over zaken die in de wijk spelen, Dit zijn onderwerpen zoals: de wijkvisie, het onderhoud van woningen, het onderhoud van het groen, de servicekosten die u naast de huurprijs maandelijks betaalt aan Rijswijk Wonen of over leuke ideeën voor de wijk. Soms ook over minder leuke dingen die er gebeuren. De wijkcommissie en Rijswijk Wonen bedenken met elkaar hoe problemen kunnen worden opgelost. De wijkcommissie kan ook gevraagd en ongevraagd advies geven aan Rijswijk Wonen.

Dowload voor meer informatie de flyer van de wijkcommissie Oud Rijswijk. Zie Downloads.

Lees verder

< 6/7 >

Steenvoorde Zuid

Steenvoorde Zuid

Beschrijving van de wijk
Steenvoorde Zuid ligt aan de rand van de stad en is een mooie, ruime en vooral groene wijk. Deze ruimte en het parkachtig groen in de wijk lopen geleidelijk over in het weidse landschap daarbuiten.

Mensen, sfeer en karakter
De mensen die hier wonen hebben behoefte aan tijd en ruimte voor zichzelf. Er is voldoende levendigheid in de wijk, alhoewel Steenvoorde Zuid absoluut niet druk te noemen is. Het is fijn wonen voor mensen die waarde hechten aan ruimte, harmonie en privacy. De balans hiertussen is belangrijk.

Woningaanbod
Het is een wijk die wordt gemarkeerd door een aantal hoogbouwflats met in het binnengebied voornamelijk eengezinswoningen. Vooral gezinnen en ouderen vestigen zich graag in deze wijk.

Voorzieningen

De wijk biedt voorzieningen. Er is een zorgcentrum waar alle medische voorzieningen (huisarts, apotheek, trombosedienst, pedicure, fysiotherapie etc.) onder één dak te vinden zijn. Voor verschillende ontmoetingsactiviteiten kan men in het wijkcentrum terecht, er zijn basisscholen en er is een supermarkt te vinden. Enkele flats beschikken over specifieke levensloopbestendige woningen waar senioren tot op hoge leeftijd zelfstandig kunnen blijven wonen.

Lees verder

< 7/7 >

Rijswijk in beeld
Oud Rijswijk RijswijkBuiten Oud Rijswijk Kleuren- en Artiestenbuurt Steenvoorde Noord
RijswijkBuiten Oud Rijswijk Kleuren- en Artiestenbuurt Steenvoorde Noord Steenvoorde Noord
Ik zoek een woningVacature: Opzichter
18 februari 2019
Wij zoeken een technisch onderlegde en sociaal ingestelde Opzichter!
Lees meer

Hulp bij extra CO2-reductie
15 februari 2019
Woningcorporaties en Urgenda bieden kabinet hulp aan bij extra CO2-reductie: 100.000 huurwoningen energieneutraal en lagere woonlasten voor huurders.
Lees meer

Fontein krijgt opknapbeurt
14 februari 2019
De bekende fontein op de hoek van de Rembrandtkade en Lindelaan gaat opgeknapt worden!
Lees meer