< 1/ >

senior.jpg

Woningaanbod senioren (55+)

Bent u 55 jaar of ouder en op zoek naar een huurwoning in Rijswijk? Rijswijk Wonen verhuurt verspreid door Rijswijk ruim negenhonderd 55+ woningen. Dit zijn vooral sociale huurwoningen en een beperkt aantal woningen in de vrije sector.

Wat zijn 55+ woningen?

Een 55+ woning bevindt zich in een complex, of een deel van een complex, waar alleen mensen vanaf 55 jaar wonen. Vaak woont er een gedifferentieerd gezelschap aan leeftijden. Deze woningen zijn altijd rollator toegankelijk en in de nabijheid van voorzieningen.

Sociale huurwoningen

Wij verhuren vooral sociale huurwoningen. Dit zijn woningen waarvan de netto huurprijs maximaal € 710,68 bedraagt (prijspeil 2019). Deze woningen zijn bedoeld voor mensen met de lagere inkomens. Iedereen met een inkomen onder de € 36.798 per jaar (prijspeil 2019) kan in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Daarnaast zijn er huurgrenzen bepaald per leeftijd en aantal personen.

Zoeken en reageren

Wij verhuren onze sociale huurwoningen via www.woonnet-haaglanden.nl. Op deze website vindt u alle vrijkomende sociale huurwoningen in de regio Haaglanden (waaronder Rijswijk). De woningen op deze website worden volgens afgesproken spelregels toegewezen. Om op een woning te kunnen reageren, moet u ingeschreven staan bij Woonnet Haaglanden. Dit kost € 12,50 per jaar.

Op www.woonnet-haaglanden.nl vindt u alle informatie die u nodig heeft om een woning te zoeken en te reageren. U leest daar ook wanneer u in aanmerking komt voor huurtoeslag. Komt u er niet uit? Neemt u gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

TIP! Schrijft u zich áltijd in bij Woonnet Haaglanden, ook als u geen verhuisplannen heeft. Hoe langer u ingeschreven staat, hoe meer kans u maakt op een woning naar wens. Dat kan u goed van pas komen als uw situatie plotseling wijzigt en u een andere woning nodig heeft.

Vrije sector woningen

Wij verhuren slechts een beperkt aantal vrije sector woningen. U komt in aanmerking voor een vrije sector huurwoning als uw inkomen hoger is dan circa € 31.000 á € 49.000 per jaar óf wanneer u eventueel vermogen heeft.

Zoeken en reageren

Onze vrijkomende woningen in de vrije sector vindt u op onze website www.rijswijkwonen.nl. Er zijn geen speciale spelregels voor de toewijzing van deze woningen. Wij kijken vooral of uw inkomen en/of eventueel vermogen toereikend is om de huur te kunnen betalen.

Foto's & video's
Projectinformatie
  • Datum Nog onbekend
  • Laatst bijgewerkt op 03-12-2018
Meer informatie
Andere activiteiten & projecten in Rijswijk 1 t/m 4 van 7 >
20153805

Nieuwbouw Haags Buiten

Architect: Kampman Architecten
Aantal woningen: 124
Bekijk project
20153235

Vervangen gashaarden en geisers door HR combiketels

Aantal woningen: 678
Bekijk project
20153460

Nieuwbouw RijswijkBuiten

Aantal woningen: 26
Bekijk project
20154786

Nieuwbouw Benedictus

Aantal woningen: 99
Bekijk project